Britisk toppolitiker anklages for voldtekt og seksuell trakassering av to menn i tjueåra

Sto fram som homofil året etter at det første overgrepet skal ha skjedd.

ETTERFORSKES: Politiet i Lancashire i England har pågrepet den konservative partimannen Nigel Evans (55) etter at to menn i tjueåra har påstått at han forgrep seg seksuelt på dem. Foto: NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Politiet i Lancashire i England har pågrepet den konservative partimannen Nigel Evans (55) etter at to menn i tjueåra har påstått at han forgrep seg seksuelt på dem. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nigel Evans (55), som er parlamentsmedlem (MP) og representerer Tory-partiet, er pågrepet, mistenkt for å ha voldtatt en mann og seksuelt trakassert en annen.

De påståtte overgrepene skal ha funnet sted i Evans' bolig i Pendleton, Lancashire, og begge mennene skal være i tidlig 20-åra.

Det melder blant andre den engelske avisa The Telegraph.

Evans er Deputy Speaker - det som på mange måter tilsvarer visepresident i Storinget - i det britiske Underhuset.

- Vi er sjokkert Evans har ifølge avisa i kveld vært i avhør for overgrepene som skal ha funnet sted mellom juli 2009 og mars i år.

- Vi er helt sjokkert, sier Michael Ronson i Tory-organisasjonen i Ribble Valley, ifølge Sky News.

- Var «lei av å leve en løgn» Evans sto fram som homofil i 2010, og skal ha fortalt at han på den tida var «lei av å leve en løgn» etter å ha mottatt flere trusler på grunn av sin seksualitet, ifølge The Telegraph. Siden den gang har han vært en forkjemper for homofiles rettigheter.

Sky News har i løpet av dagen snakket med flere av Evans' naboer, som ikke ønsker å navngis, men sier til kanalen at landsbyen er overrasket over anklagene.

- Jeg er sjokkert. Jeg liker ham. Han er en god MP, og han har gjort mye for Ribble Valley. Selvfølgelig er han godt kjent i landsbyen, og han er ofte å se på den lokale puben, sier én.

David Cameron er informert - Det er ubegripelig. Jeg kjenner ham veldig godt. Han er en fantastisk person, og jeg ville stått bak ham 100 prosent, sier en annen.

Det er ifølge britiske medier kilder i Downing Street som har varslet om pågripelsen, og statsminister David Cameron skal være informert.

Dagbladet følger utviklingen.