Britisk toppolitiker hadde sex med mannlig prostituert

Liberaldemokraten og tobarnsfaren Mark Oaten måtte trekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av kandidatene til å ta over lederskapet for de britiske liberaldemokratene, Mark Oaten, måtte trekke seg etter avsløringer om at han skal ha hatt sex med en mannlig prostituert.

Oaten, som er gift og har to døtre, unnskyldte seg overfor familien og karakteriserte affæren som et tilfelle av dårlig dømmekraft.

Ryktene gikk

Avsløringen av det seks måneder lange forholdet til den 23-årige prostituerte, som Oaten traff via chatting på Internett, kommer bare to uker etter at partileder Charles Kennedy måtte trekke seg på grunn av alkoholproblemer.

Da Kennedy måtte gå, stod Oaten som en lojal støttespiller ved hans side, og det var Kennedy som i sin tur overtalte Oaten til å stille som lederkandidat for partiet.

Da 41 år gamle Oaten trakk seg fra kampen om ledervervet, var det angivelig på grunn av manglende støtte i partigruppen, men ifølge partimedlemmer skal det i de siste dagene ha versert rykter om at noe var i gjære, slik at Oaten ikke hadde annet valg enn å trekke seg.

I går kveld kom Oaten med en pressemelding, hvor han kommenterte gårsdagens avisoppslag.

- Jeg vil gjerne be om unnskyldning for min dårlige dømmekraft og hvordan jeg har oppført meg, og for skammen jeg har påført familie og venner, velgerne og partiet, sa Oaten.

BA OM UNNSKYLDNING: Mark Oaten ba om unnskyldning til familie, venner, velgere og partifeller for det som har skjedd. Foto: Scanpix
BA OM UNNSKYLDNING: Mark Oaten ba om unnskyldning til familie, venner, velgere og partifeller for det som har skjedd. Foto: Scanpix Vis mer

Visste ikke hvem Oaten var

Det var tabloidavisen News of The World som lørdag kom med avsløringene av Oatens privatliv.

Avisen har blant annet snakket med en mannlig prostituert, som kommer med svært pikante beskrivelser av den britiske toppolitikeren.

- Han elsket homsesex og ydmykelse. Han tente veldig på det, og var ustoppelig.

Den 23-årige prostituerte forteller til avisen hvordan han kom i kontakt med Oaten.

- Jeg har annonser på Internett og ut av det blå ringte plutselig Oaten.

Ifølge den prostituerte skal Oaten ha kontaktet ham jevnlig over en periode på seks måneder. Men det var først i februar 2005 at den prostituerte oppdaget at kunden hans var en kjent politiker.

Da den prostituerte fortalte Oaten at han hadde sett ham på fjernsyn, ble Oaten forferdet og benektet at han var politiker. Han tok klærne sine og gikk med en gang, og de to møttes aldri igjen.

- Snakker med dere senere

Da avisen konfronterte Oaten med opplysningene de satt på, sa Oaten dette:

- Kan jeg snakke med familien min først? Jeg snakker med dere senere.

Senere samme dag, kom Oaten med en pressemelding hvor han kunngjorde at han trakk seg.

<B>DEAD MAN WALKING:</B> Var det eks-partileder Charles Kennedy ble kalt, da han stod fram med alkoholproblemene for to uker siden.
LEDERKANDIDAT:</B> Da Charles Kennedy måtte trekke seg, stilte Oaten som lederkandidat.