KRAFTSALVE: Londons tidligere ordfører Boris Johnson hevder at EU oppfører seg som Adolf Hitler ved å prøve å skape en superstat. Foto: NTB Scanpix
KRAFTSALVE: Londons tidligere ordfører Boris Johnson hevder at EU oppfører seg som Adolf Hitler ved å prøve å skape en superstat. Foto: NTB ScanpixVis mer

Britisk toppolitiker sammen­likner EU med Adolf Hitler

Forsøker å skape en superstat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Londons tidligere ordfører Boris Johnson hevder at EU oppfører seg som Adolf Hitler ved å prøve å skape en superstat.

I et avisintervju med Sunday Telegraph sier han at det i løpet av de siste to tusen årene med europeisk historie har vært gjentatte forsøk på å samle kontinentet under én regjering à la Romerriket.

- Napoleon, Hitler, ulike mennesker har prøvd på dette, og det ender tragisk. EU er enda et forsøk på å få det til ved hjelp av andre metoder, sier Johnson til avisa søndag.

Han er en av de ledende figurene som kjemper for at Storbritannia skal forlate EU. Johnsons sammenligning kommer bare seks uker før britene 23. juni skal stemme over EU-medlemskapet. Ifølge meningsmålingene er utfallet høyst uvisst siden det er svært liten avstand mellom ja- og nei-siden.

Johnson er et ledende medlem av det regjerende konservative partiet til statsminister David Cameron, som leder kampanjen for å holde Storbritannia i EU.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram