Britisk treåring kidnappet i Nigeria

Ble bortført på vei til skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ukjente bevæpnede menn kidnappet torsdag ei tre år gammel britisk jente i Nigerdeltaet – en dag etter at fem andre utenlandske oljearbeidere ble bortført i samme distrikt, melder ABC News.

Slo inn bilvindu

Jenta, Margaret Hill, datteren av en britisk forretningsmann bosatt i Nigeria, ble bortført mens hun ble kjørt til skolen i Port Harcourt i 07.30-tida lokal tid. Kidnapperne slo inn et vindu på bilen hun satt i i rushtrafikken.

Margarets mor, Oluchi Hill, forteller at hun i 10-tida ble oppringt av kidnapperne og fikk lov til å snakke med datteren.

– Hun gråt … De tok henne inn i bushen, og hun vil gå på skolen, sier den sønderknuste moren til BBC.

Kidnapperne skal ha tilbudt moren å få tilbake datteren, mot at ektemannen blir gissel i stedet.

– Han ville bytte seg selv mot Margaret, men politiet frarådet ham det, forteller Oluchi Hill.

Kidnapperne truet så med å drepe treåringen hvis ikke faren kom innen tre timer, men etter det har de ikke latt høre fra seg.

VÆPNEDE BANDER: Et nigeriansk militsmedlem, typisk for kidnapperne i Nigerdeltaet, sikter på journalister ute på Escravoselva. Foto: DAVE CLARK/AFP/SCANPIX
VÆPNEDE BANDER: Et nigeriansk militsmedlem, typisk for kidnapperne i Nigerdeltaet, sikter på journalister ute på Escravoselva. Foto: DAVE CLARK/AFP/SCANPIX Vis mer

Det britiske utenriksdepartementet ber nå om at den lille jenta blir løslatt umiddelbart, ifølge BBC News.

– Vi vet ikke hvem som har tatt henne. Vi er i kontakt med foreldrene hennes og har tilbudt støtte. Høytstående embetsfolk er i kontakt med nigerianske myndigheter, sier en talsmann til BBC.

Big business

Nigerdeltaet er fullt av væpnede gjenger som kidnapper folk for å få løsepenger, og virksomheten har blitt big business i området.

Margaret er det tredje barnet som er blitt kidnappet i Nigieria i løpet av de siste par ukene. Begge de andre barna er blitt løslatt uskadd etter at kidnapperne er blitt betalt løsepengene.

Over 100 utlendinger er blitt kidnappet i Nigeria i år. Kidnappingene av jenta og oljearbeiderne er de første etter at den dominerende militsgruppa i området avblåste en måndedslang våpenhvile. At barn nå er blitt mål for kidnapperne, er nytt; tidligere var det i all hovedsak oljearbeidere som ble tatt.

De aller fleste som blir tatt, blir løslatt etter at kidnapperne får betalt, men nigerianske myndigheter og oljeselskapene benekter alltid at løsepenger er blitt utbetalt.