Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk turist drept i Jordan

En brite er drept og fem personer skadd etter at en bevæpnet vann skjøt mot utenlandske turister i Jordans hovedstad Amman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skyteepisoden fant sted på det romerske amfiteateret i hovedstaden, som er en av Jordans populære turistattraksjoner.

Den drepte turisten er ifølge flere rapporter en brite, melder Sky News. Fem andre turister ble skadd før den bevæpnede mannen ble arrestert, melder BBC.

Den jordanske talsmannen Nasser Judeh sier at de skadde inkluderer tre turister fra Storbritannia, en fra Nederland og en fra New Zealand. Guiden deres var en jordansk statsborger.

Angrepet fant sted klokka 12.30, lokal tid.

Den bevæpnede mannen skal være i 30-åra, og var nybarbert, skriver Ap. Før han skjøt mot turistene, viftet han med våpenet og ropte Allahu akbar, som betyr Gud er stor. Deretter skjøt han en rekke skudd mot dem, sier øyenvitnet Mohammad Jawad Ali til Ap.

De siste årene har militante grupper utført en rekke angrep i Jordan. 60 mennesker ble drept i en serie selvmordsangrep i den jordanske hovedstaden i november 2005.

<B>ÅSTEDET:</B> Midt i sentrum av Amman, på det romerske amfiteateret, skal turister ha blitt beskutt i formiddag.