Illustrasjonsfoto: AFP.
Illustrasjonsfoto: AFP.Vis mer

Britisk turist pågrepet og utvist på grunn av Buddha-tatovering

Fra Sri Lanka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble stanset på flyplassen i Colombo mandag og ble kort tid etter framstilt for en domstol som beordret henne varetektsfengslet i påvente av deportasjon, heter det i en kunngjøring fra politiet i landet.

Bakgrunnen for den uvanlige og lite vennlige behandlingen var en tatovering hun hadde på den høyre armen. Den forestiller Buddha som sitter på en lotusblomst.

Også i mars i fjor ble en britisk turist pågrepet på Sri Lanka og anklaget for å vise manglende respekt for buddhismen. Også han hadde Buddha tatovert på armen.

Over 70 prosent av Sri Lankas drøyt 21 millioner innbyggere er buddhister, og det slås hardt ned på alt som oppfattes som kritikk og trusler mot religionen.

I 2012 ble tre franske turister dømt til seks måneders fengsel etter angivelig å ha kysset en Buddha-statue, noe som ble oppfattet som tegn på manglende respekt.

Den amerikanske rapperen Akon ble nektet adgang til landet i 2010 fordi en lettkledd kvinne hadde danset foran en Buddha-statue i en av hans musikkvideoer.

(NTB)