Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk TV-kanal med stikk til USA. Det var bare ett problem

BBC sammenliknet lørdagens storslåtte bryllup med innsettelsen av president Donald Trump.

NYGIFT: Prins Harry og Meghan, nå hertuginne av Sussex, kjørte gatelangs i Windsor etter at de ga hverandre sitt ja i St. George kapell lørdag. Foto: NTB scanpix
NYGIFT: Prins Harry og Meghan, nå hertuginne av Sussex, kjørte gatelangs i Windsor etter at de ga hverandre sitt ja i St. George kapell lørdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke engang før Meghan Markle (36) og Prins Harry (33) var på plass i St. Georges kapell på Windsor slott for å gi hverandre sitt ja, var BBC allerede i gang med å «starte et transatlantisk drama».

Slik omtaler i hvert fall den amerikanske avisa Washington Post saken.

BBC var tidlig ute med å sammenlikne folkemengden utenfor slottet og innsettelsen av USAs president, Donald Trump.

MEGHAN OG HARRY: Gikk du glipp av bryllupet? Se sendingen i reprise her, ledet av Miriam Bakkejord og Anders Johan Stavseng. Vis mer Vis mer Vis mer

- Bare nevner det

Twitter skriver BBC Three, som sender dramaserier, komedieserie og enkle nyheter på nett, følgende:

- Bare nevner det, skriver kringkasteren, etterfulgt av en smiley som trekker på skuldrene.

I samme melding hadde de satt sammen to bilder som viser innsettelsen av Trump 21. januar 2017 og lørdagens storslåtte bryllup i England.

Twitter-meldingen har fått mye oppmerksomhet og enkelte mener bildene viser «kjærlighet mot hat», som den britiske stjerneforfatteren J.K. Rowling kaller det.

Men ser man på tallene, tar BBC grundig feil i sin Twitter-melding.

Flere tusen i forskjell

Etter at seremonien til Meghan Markle, nå hertuginne av Sussex, og prins Harry, nå hertug av Sussex, var over i St. Georges kapell, har det blitt kjent at litt over 100 000 personer var på plass da det nygifte paret kjørte en tur gjennom Windsors gater, skriver Reuters.

Langt flere var imidlertid til stede da Trump ble tatt til ed som president.

MYE FOLK: Rundt 100 000 møtte opp i Windsor for å se Harry og Meghan. Foto: NTB scanpix
MYE FOLK: Rundt 100 000 møtte opp i Windsor for å se Harry og Meghan. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den gang var det rundt 160 000 personer på plass foran U.S. Capitol for å følge med på innsettelsen, skriver Business Insider. Trump mente selv den gang at det var minst en halv million til stede, men han ble seinere avslørt.

Selv om de nøyaktige tallene på hvor mange som var til stede i Windsors gater lørdag og foran U.S. Capitol januar i fjor, kan det kanskje på bildene se ut til at det var flere som fulgte det nygifte paret.

Flotte bilder fra en flott dag! ❤️💍😭 Vi gratulerer! 📷 NTB Scanpix

A post shared by Dagbladet (@dagbladet) on

Den britiske kringkasteren får kritikk av følgere på Twitter og mener at sammenlikningen blir feil. Og mange forstår heller ikke hvorfor begivenhetene skal sammenliknes.

Om lag en time etter BBC delte «Bare nevner det»-bildet, oppfordret de folk til å dele sitt favorittbilde av en folkemengde. Folk delte bilder av folkemengder som slår antallet oppmøte i Windsor langt ned i støvlene, som da Rolling Stones var i Brasil i 2006 og spilte for 1,5 millioner mennesker, ifølge New York Times. Også andre konserter blir trukket fram i sammenlikningen.

Store forventninger

Prinsebryllupet i England har vært et av de mest omtalte i moderne historie. Det var knyttet store forventninger til både brudekjolen, vielsen og hvilke gjester som var invitert til begivenheten. 600 mennesker var bedt til seremonien i St. George kapell, mens 200 var bedt på etterfesten.

KJOLEN: Meghan Markles kjole er designet av den anerkjente britiske designeren Clare Waight Keller. FOTO: NTB scanpix
KJOLEN: Meghan Markles kjole er designet av den anerkjente britiske designeren Clare Waight Keller. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Det var høy stjernefaktor blant gjestene som ankom kapellet lørdag formiddag. Flere av gjestene var skuespillere Meghan spilte mot i den amerikanske TV-serien «Suits», samt en rekke andre kjendiser som David og Victoria Beckham, talkshowdronningen Oprah Winfrey, skuespiller George Clooney og kona Amal og sangeren James Blunt. Også nordmannen Inge Solheim var invitert.

Meghan valgte en kjole laget av den anerkjente britiske designeren Clare Waight Keller. Hun ble i fjor den første kvinnelige kunstneriske ansvarlige hos franske Givenchy.

Bruden hadde på seg slør og en glitrende tiara. Tiaraen Meghan Markle har på seg er lånt av dronning Elizabeth.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!