Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britisk voldtektsmann vant 76 millioner

«Lottomonsteret» må trolig dele gevinsten med ofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Iorworth Hoare fra Leeds i England vant sju million pund, eller nærmere 76 millioner kroner i et lotteri mens han var på permisjon fra soningen av en voldtektsdom i 2004.

Han ble først dømt til 18 års fengsel for å ha voldtatt fem kvinner i 1973. I 1989 fikk han livsvarig fengsel for et voldtektsforsøk mot en kvinne som bare går under navnet «Mrs. A», melder britiske Sky News.

Da Hoare vant storgevinsten gikk offeret, som nå er i 70-åra, til verks. Hun krevde nemlig økonomisk oppreisning basert på hans nye millionformue.

Nå har hun vunnet fram i sin sak. Fem medlemmer i det britiske Overhuset har gitt henne retten til å stevne mannen. Med det har hun endret en lov som opprinnelig ikke ga henne denne retten på grunn av at en tidsfrist på seks år.

Dette kan åpne dørene for andre personer som er utsatt for såkalt overlagt sex-angrep.

Mrs. A er selvfølgelig overlykkelig etter avgjørelsen.

- Jeg er lykkelig og lettet etter denne avgjørelsen som kan hjelpe andre ofre i samme situasjon, sier Mrs A gjennom sin bistandsadvokat Sandra Baker.

Like lykkelig er trolig ikke voldtektsmannen som inntil nå har levd i en luksusbolig utenfor Newcastle etter at han slapp ut fra fengselet.

Dette er ikke første gang lottogevinsten har skapt trøbbel for Hoare som senere ble døpt «lottomonsteret». Da han vant gevinsten vill fengselsmyndighetene ta den fra han fordi han var under soning da han vant.

Gevinsten skapte videre forvirring da britiske aviser trykket feil bilde av mannen.

VANT STORGEVINSTEN: Iorworth Hoare vant utrolige 76 millioner kroner i Lotto. Nå må voldtektsmannen trolig dele gevinsten med kvinnene han er dømt for å ha voldtatt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media