Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britiske bakkestyrker til Afghanistan

LBritiske bakkestyrker er klare for innsats i Afghanistan, og kan være på plass «på kort varsel», sier forsvarsminister Geoff Hoon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har alltid militære styrker klare for rask innsats, men foreløpig er det ikke bestemt når disse soldatene drar til Afghanistan, sa Hoon til BBC-Radio. Han kom med denne uttalelsen da statsminister Tony Blair samlet sitt krigskabinett mandag.

Ifølge presseoppslag vil Blair sende britiske bakkestyrker til Afghanistan før vinteren setter inn. Det gjelder i første omgang 800 soldater fra marineinfanteriet, som for tiden er i Golf-området der de deltar i militærøvelser som ble planlagt for lang tid siden, skriver The Guardian.

Britisk presse meldte allerede for flere uker siden at mindre grupper fra elitestyrken SAS opererte bak fiendens linjer inne i Afghanistan. Men statsminister Blairs kontor og forsvarsdepartementet nekter konsekvent å kommentere SAS-styrken og dens operasjoner.

(NTB)

Hele Norges coronakart