UMORALSK: Statsminister Gordon Brown og kona Sarah gjester fødselskirken i Betlehem sammen med palestinernes statsminister Salam Fayyad i juli. På hjemmebane går nå fem anglikanske biskoper ut med voldsom kritikk mot Brown og regjeringens håndtering av finanskrisen. Foto: AP/David Furst
UMORALSK: Statsminister Gordon Brown og kona Sarah gjester fødselskirken i Betlehem sammen med palestinernes statsminister Salam Fayyad i juli. På hjemmebane går nå fem anglikanske biskoper ut med voldsom kritikk mot Brown og regjeringens håndtering av finanskrisen. Foto: AP/David FurstVis mer

Britiske biskoper voldsomt ut mot regjeringen

Anklages for å være «moralsk korrupt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem ledende biskoper i Storbritannias anglikanske kirke retter et voldsomt angrep mot den britiske regjeringens håndtering av finanskrisen. Regjeringen anklages for å være «moralsk korrupt».

I separate intervjuer med den konservative søndagsavisen Sunday Telegraph sier biskopene av Carlisle, Durham, Hulme, Manchester og Winchester at britene har gjort seg avhengige av å leve på kreditt. Følgen er at familier bryter sammen, mener de fem.

Regjeringspartiet Labour ofrer politiske prinsipper og langsiktige løsninger på den kortsiktige popularitetens alter, sier biskopene videre. En av dem kaller statsminister Gordon Browns regjering «sliten», og en annen betegner regjeringens politikk som «skandaløs».

- Regjeringen lar være å si fra til folk som allerede er dypt forgjeldet om at de må slutte å påta seg forpliktelser de ikke makter, men ber dem bruke enda mer penger. Dette er moralsk svakt og suspekt, sier Stephen Lowe, biskop av Hulme nordvest i England.

I forrige uke anklaget den anglikanske kirkens åndelige overhode, erkebiskopen av Canterbury Rowan Williams, statsminister Brown for å opptre «som en narkoman som vender tilbake til stoffet». Kraftsalven skyldes Browns varsel om mer offentlig pengebruk.

(NTB)