Britiske diplomater hindret tvangsekteskap i India

Britiske diplomater har grepet inn og forhindret at en 21 år gammel kvinne ble giftet bort mot sin vilje i India. Nå vil de opprette en spesialenhet som skal bekjempe tvangsekteskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NTB

Den unge indiske kvinnen skal ha fortalt britiske diplomater at foreldrene lurte henne til å reise fra familiens hjem i Storbritannia til India, der hennes bestemor skulle ligge for døden. Dette var blank løgn, og jenta skulle i virkeligheten giftes bort til en mann hun aldri hadde truffet.

Funnet av britisk UD

Så snart hun var framme i India, tok slektninger fra henne passet hennes, og hun ble flyttet fra landsby til landsby i Punjab-regionen i mer enn en måned. Britiske diplomater og indisk politi greide til slutt i fellesskap å oppspore henne og få henne satt fri.

Spesialenhet

Mange indere er dypt oppbrakt over det de kaller britenes innblanding i et annet lands kultur, men Blair-regjeringen holder på sitt. En talskvinne for regjeringen lover at dette ikke skal få bli noe enkelttilfelle, og sier at britisk UD vil etablere en spesialenhet for å bekjempe tvangsekteskap.

Dagbladet på nettet