Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britiske Emma (23) fødte i koma

Nektet først å tro at barnet var hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For de fleste mødre er graviditet og fødsel minner som sitter godt. Slik er det ikke for britiske Emma Mynors (23).
For henne er svangerskapet et svart hull.

23-åringen fødte sin lille datter mens hun lå i koma. I ettertid kan hun verken huske fødselen eller graviditeten.

- Sykepleierne viste meg bilder av en liten baby og fortalte meg at det var datteren min, men jeg nektet å tro dem, forteller hun til World Wide Features.

Alvorlig syk Mynors var 29 uker ut i svangerskapet da hun plutselig ble alvorlig syk. Det som startet som en forkjølelse med litt hoste, utviklet seg raskt til alvorlig sykdom.

- Jeg følte meg stadig dårligere og mannen min ringte etter en ambulanse som fraktet meg til sykehus.

Det viste seg at at hun hadde pådratt seg en alvorlig lungebetennelse og at lungene hennes var fulle av vann. På grunn av graviditeten ble sykdommen enda mer alvorlig og hun gikk inn i koma.

I fire uker var 23-åringen bevistløs, og tilstanden for både henne og barnet var svært dramatisk. Hun fikk to slag og enorme hevelser i kroppen. Mens hun lå i koma startet også fødselen— mange uker for tidlig.

Hukommelsestap Datteren Amy veide bare 1400 gram da hun ble født og ble umiddelbart lagt i koma. Da Mynors senere våknet husket hun naturlig nok ingenting fra fødselen.

Hun led også av hukommelsestap fra tiden før fødselen og kunne ikke huske at hun hadde vært gravid.

- Jeg husket at jeg var gift og at jeg hadde en sønn, men jeg hadde ingen idé om at jeg hadde vært gjennom en graviditet til. Sykepleierne gratulerte meg og viste meg bilder av datteren min, men jeg ante ikke hva de snakket om, forteller hun.

Tøft å knytte bånd Noen dager etter fødselen så hun datteren for første gang. Å knytte bånd med den nyfødte var ikke bare lett.

- Det tok litt tid. Jeg kunne jo ikke engang huske at jeg hadde født henne. Det føltes som om hun tilhørte en annen, sier hun.

Ett år etter har hun gradvis begynt å huske bruddstykker av graviditeten, som den store magen og at hun og mannen snakket om navn. Fødselen husker hun ikke.

- Måten Amy kom til verden er helt utrolig. Selv da jeg var bevisstløs visste kroppen min hva jeg skulle gjøre. Jeg skulle gjerne husket fødselen, men det viktigste er at vi er i live og begge har det godt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media