Britiske fly fra Sharm el-Sheikh stoppes på grunn av bombefrykt

Stopper alle fly fra Sharm el-Sheikh.

STOPPER FLY: Onsdag kveld melder blant annet BBC og Sky News at alle britiske flyvinger fra det egyptiske turistparadiset Sharm el-Sheikh er stoppet inntil videre.

Dette fordi det de ikke kan utelukke at det var en bombe som var skyld i at flyet med 224 personer om bord styrtet. Foto: EPA/KHALED ELFIQI/NTB SCANPIX
STOPPER FLY: Onsdag kveld melder blant annet BBC og Sky News at alle britiske flyvinger fra det egyptiske turistparadiset Sharm el-Sheikh er stoppet inntil videre. Dette fordi det de ikke kan utelukke at det var en bombe som var skyld i at flyet med 224 personer om bord styrtet. Foto: EPA/KHALED ELFIQI/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag kveld melder blant annet BBC og Sky News at alle britiske flyvinger fra det egyptiske turistparadiset Sharm el-Sheikh er stoppet inntil videre.

Dette fordi det de ikke kan utelukke at det var en bombe som var skyld i at flyet med 224 personer om bord styrtet.

En talsperson for den britiske regjeringa sier ifølge Sky at «flyet kan ha styrtet på grunn av eksplosiver».

De skriver videre at statsminister David Cameron vil ha et krisemøte med COBRA-komiteen i kveld.

BBC skriver at grunnen til at flyene nå stoppes, er at det «har kommet fram ytterligere informasjon».

Talspersonen understreker samtidig at dette foreløpig bare er et sikkerhetstiltak.

De sender nå en gruppe eksperter til Egypt som skal gå igjennom sikkerhetsrutinene ved flyplassen, og for å finne ut om det er nødvendig å ta ytterligere grep.

- Vi forstår at denne informasjonen kan skape bekymring blant de som er i Sharm el-Sheikh, og de som har planer om å reise dit, sier talspersonen.

Dagbladet følger saken