Britiske foreldre må låne av barna

Den økonomiske nedturen i Storbritannia rammer nå barnas sparepenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Den økonomiske nedturen i Storbritannia rammer nå også barnas sparepenger. En femdel av alle britiske foreldre forsyner seg av døtrenes og sønnenes bankkontoer, for å kunne betale regninger.

Og det er ikke småpenger det er snakk om: Rundt halvparten som må ty til denne formen for finansiering, sier at de låner mellom 200 og 500 pund - det vil si fra 1.850 til 4.600 kroner - for å ha penger til uventede bilreparasjoner og andre uforutsette utgifter.

De aller fleste av foreldrene som havner i en slik situasjon, låner penger fra barna bare når de ikke ser noen annen utvei. Og åtte av ti sier de vil betale pengene tilbake så raskt som mulig, viste en meningsmåling som ble offentliggjort denne uken.

- Nesten 60 prosent av alle voksne som deltok i målingen, innrømmer at de har fått det svært mye strammere økonomisk det siste halvannet året, sier Karl Elliot i finansselskapet EMA som står bak målingen.

- Det er de uventede utgiftene som veier tyngst, tilføyer han.

Storbritannia har ennå ikke kommet på offensiven etter den globale økonomiske nedgangen, og sliter fortsatt med resesjon. Resesjon innebærer at den samlede produksjonen av et lands varer og tjenester synker over en periode på flere kvartaler. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer