Britiske forskere med skrekkrapport om muterte bakterier

Frykter ti millioner dødsfall per år innen 2050. Det er et liv per tredje sekund.

FRYKTER DISSE:  Ifølge en rapport bestilt av Storbritannias myndigheter, så vokser antallet antibiotika-resistente bakterier seg i så stor fart at forskningen ikke klarer å holde å holde tritt. Her et nærbilde av den svært antibiotika-resistente bakterietypen Staphylococcus aureus (MRSA). Foto: Scanpix
FRYKTER DISSE: Ifølge en rapport bestilt av Storbritannias myndigheter, så vokser antallet antibiotika-resistente bakterier seg i så stor fart at forskningen ikke klarer å holde å holde tritt. Her et nærbilde av den svært antibiotika-resistente bakterietypen Staphylococcus aureus (MRSA). Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tilbake i 1929 oppdaget forskeren Alexander Flemming penicillinet. Det ble starten på en medisinsk revolusjon der antibiotika ble løsningen for å redde utallige mennesker fra farlige mikroorganismer.

Nå frykter britiske forskere at effekten snart vil ta slutt.

Ifølge en rapport bestilt av Storbritannias myndigheter, så vokser antallet antibiotika-resistente bakterier seg i så stor fart at forskningen ikke klarer å holde tritt.

- Må ut av komfortsonen BBC omtaler et skrekkscenario der 10 millioner mennesker vil dø hvert år innen 2050 som følge av muterte bakterietyper. Det vil i så fall, ifølge forskerne bak rapporten, sette verdens medisinske utvikling tilbake flere hundre år.

- Hvis vi ikke løser dette problemet, så bærer det rett tilbake til middelalderen. Mange mennesker kommer til å dø, og derfor foreslår vi noen ganske drastiske tiltak for å hindre at dette skjer, sier økonomen Jim O'Neill til BBC.

- Dette kommer imidlertid til å kreve at folk kommer seg ut av komfortsonen, legger han til og viser til en liste over forslag forskningsgruppa mener må gjøres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer