Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britiske islamister ber muslimske land bryte med Norge

Etter Dagbladets trykking av en Muhammed-karikatur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Britiske islamister oppfordrer muslimske land til å kalle hjem sine ambassadører fra Oslo og bryte alle diplomatiske forbindelser med Norge. Årsaken er Dagbladets trykking av en Muhammed-karikatur.


Det er en selvoppnevnt domstol for islamsk lov i Storbritannia som nå krever at Oslo-ambassadørene trekkes tilbake, meldte Aftenposten på sine nettsider tirsdag. Samtidig blir folk i Europa bedt om å protestere mot de omstridte tegningene av profeten.

- De 57 muslimske statene må legge press på Norge og Danmark for å få dem til å stoppe slike tåpeligheter og fornedrende tegninger, sier Suhaib Hassan i Storbritannias islamske shariaråd. Rådet behandler først og fremst britiske muslimers problemer.

Det har ingen offisiell status, men arbeider aktivt over store deler av Storbritannia. Suhaib Hassan kom med sine uttalelser i et intervju med den halvstatlige iranske fjernsynskanalen al-Alem.

Politiets sikkerhetstjeneste PST mener ifølge Aftenposten at oppmerksomheten den norske gjengivelsen av karikaturen nå får i Midtøsten, kan påvirke trusselbildet mot Norge. Men det er ingen automatikk i dette, sier PSTs informasjonssjef Trond Hugubakken.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!