Britiske jordmødre ber gravide holde seg hjemme

Advarer mot svineinfluensaen. - Høres litt i overkant ut nå, sier overlege ved Folkehelseinstituttet.

HØYRISIKO:  Gravide er ekstra utsatt for svineinfluensa. Nå blir de bedt om å ta strenge forhåndsregler av britiske myndigheter. Her står forskere klar for å motta vaksinen på et labratorium i Frankrike.  Foto: LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX
HØYRISIKO: Gravide er ekstra utsatt for svineinfluensa. Nå blir de bedt om å ta strenge forhåndsregler av britiske myndigheter. Her står forskere klar for å motta vaksinen på et labratorium i Frankrike. Foto: LAURENT CIPRIANI/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at høygravide H1N1-smittede Ruptara Miah (39) døde sist mandag, har alarmklokkene for alvor begynt å ringe hos britiske leger.

Gravide kvinner blir nå bedt av helsemyndighetene om å vaske seg på hendene. I tillegg advarer jordmorforeningen og flere leger om å unngå folkefylte steder, i tillegg til unødvendig offentlig transport, melder flere britiske medier. - Hvis gravide normalt reiser med T-banen eller folkefylte tog, bør de vurdere å reise enten tidligere eller seinere, sier Sue Macdonald fra den britiske jordmorforeningen til avisa The Times.

I tillegg bør kvinnene passe på hvor barna deres oppholder seg, så de ikke bringer med seg viruset hjem, går det fram av de nye nasjonale retningslinjene, som retter seg spesielt mot gravide kvinner og foreldre.

- UtsattGravide har høyere risikio for infeksjoner, fordi immunforsvaret er svakere. Gravide med svineinfluensa kan blant annet få ekstra komplikasjoner som lungebetennelse, pustevansker og dehydrering.

- Vi prøver å samle så mye data som mulig for å finne ut hvordan H1N1-viruset kan virke inn på gravide kvinner og babyene deres. Vi vet enda ikke om viruset er annerledes for gravide, men det ser ut som om de har en høyere risiko for å bli alvorlig syke, sier britiske doktor Boon Lim til den britiske avisa The Independent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer