Britiske journalister drept

Var på jobb for amerikansk TV-kanal i Irak - omkom i bombeangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 41 personer er hittil bekreftet omkommet etter en blodig dag i Baghdad mandag.

Blant dem er Paul Douglas (48) og James Broland (42), som ble drept i et bilbombe-angrep mot en amerikansk militærenhet, skriver Associated Press.

Britene omkom på stedet mens de styrte henholdsvis kamera og lyd i et team fra den amerikanske fjernsynskanalen CBS. Kimberly Dozier (39), som også var en del av teamet, ligger kritisk skadet på et amerikansk militærsykehus.

Drept på memorial day

Én amerikansk soldat og én irakisk tolk ble også drept i angrepet, skriver AP.

CBS-teamet laget en sak om amerikanske soldater under memorial day, en høytidsdag for å minnes amerikanere som har omkommet i militærtjeneste.

- Følget ble stoppet, og de gikk ved en tilfeldighet ut av den armerte jeepen de satt i. Plutselig detonerte en bombe i en bil like ved, sier redaktør Aliah Git i CBS Radio News til BBC News.

71 journalister drept

De to journalistene hadde lang fartstid som journalister i krigs- og katastrofeområder, og begge etterlater seg kone og to barn.

- De meldte seg alltid frivillig i farlige oppdrag, og var uvurderlige i vårt arbeid med å få nyhetene ut til det amerikanske folk. Vår dypeste sympati går ut til Paul og James\' familier, og vi håper og ber for at Kimberly skal klare seg, uttalte CBS-president Sean McManus i en pressemelding.

Irak er regnet som det farligste landet i verden for journalister. Til sammen 71 journalister har nå mistet livet siden invasjonen av Irak startet i 2003, ifølge AP.

DREPT: James Broland (til venstre) og Paul Douglas omkom i en eksplosjon i Baghdad mandag. Kimberly Dozier, også en del av TV-teamet, ble kritisk skadet.
MINST 42 DØDE: Bilbomba som drepte de to britiske journalistene var en av åtte store eksplosjoner i og rundt Baghdad mandag. Minst 42 personer skal være drept.