Britiske journalister i Libya satt fri

Var mistenkt for å være spioner.

To britiske journalister som ble pågrepet i Libya forrige måned, mistenkt for å være spioner, er blitt satt fri, opplyser libyske myndigheter. Foto: AFP PHOTO/MAHMUD TURKIA/SCANPIX
To britiske journalister som ble pågrepet i Libya forrige måned, mistenkt for å være spioner, er blitt satt fri, opplyser libyske myndigheter. Foto: AFP PHOTO/MAHMUD TURKIA/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To britiske journalister som ble pågrepet i Libya forrige måned, mistenkt for å være spioner, er blitt satt fri, opplyser libyske myndigheter.

- Innenriksdepartementet innvilget løslatelsen da det ble klart at det ikke er begått noe lovbrudd, sa viseinnenriksminister Omar al-Khadrawi på en pressekonferanse i Tripoli søndag kveld.

Nicholas Davies og Gareth Montgomery-Johnson, som arbeider for det iranske selskapet Press TV, ble pågrepet 22. februar i byen Misrata nordvest i Libya der de angivelig filmet sent på natten ved et avgrenset område.

Ifølge sjefen for militsgruppen som pågrep dem, Faraj Swehli, tok de to journalistene bilder av militsfolk som holdt på med skyteøvelser. Britene tok seg inn i Libya på ulovlig vis, uten å ha visum, framholdt Swehli på en pressekonferanse. I to uker holdt militsen dem fanget før de ble overlevert til libyske myndigheter.

De to journalistene satt søndag bak Khadrawi under pressekonferansen hvor han kunngjorde at de er blitt løslatt. Ifølge nyhetsbyrået AFP så de slitne, men friske ut.

De forlot innenriksdepartementet i en britisk ambassadebil like etter pressekonferansen. (©NTB)