Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Britiske kongelige fråtset i menneskekjøtt

Charles I ble selv brukt som medisin.

BRUKT SOM MEDISIN: Karl I av England ble selv brukt som medisin, avslører ny bok.
BRUKT SOM MEDISIN: Karl I av England ble selv brukt som medisin, avslører ny bok. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Det vil komme som en stor overraskelse for Prins Williams nye kone, men forfedrene til Kates svigerfamilie fråtset i menneskekjøtt», skriver den britiske avisa Daily Mail.

«Men ikke bekymr deg - dette var 300 år siden», skriver den britiske avisa videre.

Britiske kongelige kan ha brukt menneskedeler helt fram til 1700-tallet, ifølge en ny bok som vil bli publisert 29. juni. Boka «Mummies, Cannibals and Vampires: The History of Corpse Medicine from the Renaissance to the Victorians» er skrevet av Dr. Richard Sugg ved Universitetet i Durham.

Helbredet neseblod I boka avdekker han at dette ikke bare var en praksis reservert for de kongelige, men at det også var vanlige blant de rikeste borgerne i landet.

De spiste, drakk eller kledde seg med fett, kjøtt, bein, blod og hjerner fra døde mennesker eller pulveriserte mummier. Rugg kaller dette «Corpse medicine» (Likmedisin red.anm.). Blant annet ble det sagt at mose på hodeskallen til døde soldater helbredet neseblod, ifølge Sugg.

- Menneskekroppen har blitt vidt brukt til helbredelse. Spesielt ved bruk av kjøtt, bein eller blod, sier Sugg til Daily Mail.   Blant annet drakk både Maria II av England og hennes onkel Karl II destillerte hodeskaller på dødsleie.

Hodeskaller fra Irland Kannibalismen fantes ikke bare i de nye kontinentene, men også i gamle Europa, forteller Sugg videre.

VILLE IKKE BRUKE MEDISIN FRA DØDE MENNESKER: Jakob I av England nektet å bruke medisin lagd av døde mennesker.
VILLE IKKE BRUKE MEDISIN FRA DØDE MENNESKER: Jakob I av England nektet å bruke medisin lagd av døde mennesker. Vis mer

- En ting som vi sjeldent blir lært på skolen er at det finnes mange bevis for dette i litterære og historiske tekster. Jakob I av England nektet å bruke kannibalmedisin. Karl II av England lagde sin egen kannibalmedisin og Karl I av England ble selv brukt som medisin, sier Sugg.

- På det mest populære ble lik og bein rutinemessig fjernet fra egyptiske sarkofager og europeiske gravplasser. På 1700-tallet var hodeskaller en av de største eksportvarene fra Irland til England, forteller Sugg.

MEDISIN FRA DØDE MENNESKER: Karl II av England lagde sin egen medisin
MEDISIN FRA DØDE MENNESKER: Karl II av England lagde sin egen medisin Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media