VOLDSOMME BØLGER: Myndighetene i Storbritannia har sendt ut over 500 flomvarsler, og værtsituasjonen ser ikke lysere ut utover uka. Foto
Foto: Geoff Caddick / AFP Photo / NTB scanpix
VOLDSOMME BØLGER: Myndighetene i Storbritannia har sendt ut over 500 flomvarsler, og værtsituasjonen ser ikke lysere ut utover uka. Foto Foto: Geoff Caddick / AFP Photo / NTB scanpixVis mer

Britiske myndigheter har sendt ut over 500 flomvarsler

Venter bølger på 14 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nye, ødeleggende stormer har feid inn over Storbritannia i dag, med vindkast på 128 kilometer i timen. Dette har ført til at britiske myndigheter har sendt ut over 500 flomvarsler.

De frykter at liv kan gå tapt, og advarer nysgjerrige tilskuere mot å oppholde seg for nærme vannet.

I tillegg har det britiske forsvarsdepartementet 1500 ansatte stand-by for å hjelpe til dersom det skulle bli nødvendig, skriver Daily Mail.

Bølger på 14 meter Stormene er forventet å bli like ille som de som herjet Sør-England i forrige uke. Da ble store deler av landet lagt under vann, og en av de sentrale jernbanestrekningene er vasket bort.

Det er i kriserammede Somerset, hvor mange innbyggere allerede har evakuert hjemmene sine, at flomfaren er størst. I tillegg er kystlinjene i Devon og Dorset særlig utsatt.

BBC skriver at kystvakta i Devon forventer bølger med en høyde på opptil 14 meter i timene som kommer.

- Vi har hatt den våteste januar siden 1700-tallet, og bakken er fullstendig mettet. Dette har forverret situasjonen, sier en talskvinne for myndighetene til Daily Mail.

- Vannstanden i Themsen øker på grunn av de store nedbørsmengdene, og det ser vi innvirkningene av nå, sier hun videre.

Mer regn Ifølge værmeldingene, vil stormene etter hvert bevege seg mot nordøst, og myndighetene advarer om at mer regn, vind og bølger vil føre til mer flomrisiko i helga og i neste uke.

- Været vil fortsatt by på store utfordringer, med vind og bølger som truer sørvestkysten og enda mer regn som kan føre til at elvene går over sine bredder flere steder i landet, sier Pete Fox ved den britiske miljøetaten.

- Vi oppfordrer folk til å ikke gå eller kjøre gjennom flomvann som kan være farlig, og være forsiktige på kystnære stier, hvor de kan bli feid ut på havet.

Hastereparasjoner Kommunalminister Eric Pickles opplyste torsdag at regjeringen bevilger ytterligere rundt 300 millioner kroner til hastereparasjoner. Pengene gis i tillegg til 100 millioner pund som ble bevilget onsdag.

ADVARER: På tross av at myndighetene maner til forsiktighet langs kysten, har nysgjerrige tilskuere samlet seg i Porthcawl i Wales for å se på bølgene. Foto: 
Geoff Caddick / AFP Photo / NTB scanpix
ADVARER: På tross av at myndighetene maner til forsiktighet langs kysten, har nysgjerrige tilskuere samlet seg i Porthcawl i Wales for å se på bølgene. Foto: Geoff Caddick / AFP Photo / NTB scanpix Vis mer

Brann- og redningsmannskaper i Somerset og nabofylket Devon reddet 14 mennesker fra boliger og biler onsdag kveld og natt til torsdag.

Fire voksne og tre barn ble reddet i gummibåter fra et hus i Stoke St. Gregory, landsbyen prins Charles besøkte tirsdag.

- Bibelske scener I går reiste statsminister David Cameron med helikopter til flomrammede Somerset.

- Det er bibelske scener. Det er voldsomt hvis du tenker på hvor mange kvadratkilometer som ligger under vann her i Somerset, sa han til pressen etter besøket.

- Folk her har det utvilsomt veldig vanskelig, og kommer til å fortsette å ha det vanskelig, og det er derfor vi må gjøre alt vi kan for å hjelpe til.

KONGELIG BESØK: Tirsdag besøkte prins Charles landsbyen Stoke St Gregory for å snakke med innbyggerne. Natt til torsdag måtte fire voksne og tre barn reddes fra et hus i landsbyen med båt etter nye mengder regn og flomvann. Foto: Reuters / NTB scanpix
KONGELIG BESØK: Tirsdag besøkte prins Charles landsbyen Stoke St Gregory for å snakke med innbyggerne. Natt til torsdag måtte fire voksne og tre barn reddes fra et hus i landsbyen med båt etter nye mengder regn og flomvann. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer