Terror:

Britiske myndigheter oppfordrer ferierende til å se denne terrorvideoen:
– Vil skape uro, ikke berge liv

– Ikke noe belegg for å si at disse strategiene fungerer, sier professor i krisehåndtering.

TERROR: Britiske myndigheter publiserte denne uken en video som del av kampanjen «Run, Hide, Tell». Videoen iscenesetter en skyteepisode, der man steg for steg blir forklart hva man skal gjøre for å overleve. Video: Counter Terrorism Police UK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sommerferien er godt i gang, og i den anledning ber britiske myndigheter ferierende om å være forberedt på eventuelle terrorhandlinger når de er ute på reisefot.

Storbritannias nasjonale antiterroravdeling (NaCTSO) delte denne uka en fire minutter lang video som iscenesetter en skuddsituasjon på et hotell.

Prosjektet, som er finansiert av det britiske utenriksdepartementet, har som formål å informere folk om hva de skal gjøre dersom en terrorhandling skulle oppstå mens de er på ferie.

I tillegg til å dele videoen til folket, har over 23 000 ansatte i bransjen så langt fått trening i hva man skal gjøre dersom en situasjon skulle oppstå, og hvordan man kan gjenkjenne mistenkelige gjenstander og aktiviteter.

Professor og psykologispesialist ved Senter for krisepsykologi i Bergen, Atle Dyregrov, stiller seg tvilende til kampanjen.

– Jeg er veldig skeptisk til en generell folkehelsekampanje som den britiske, og jeg tror ikke det vil berge liv, heller skape uro. Vi trenger ikke en engstelig befolkning, sier han til Dagbladet.

Run, hide, tell

Videoen er del av den omfattende «Run, hide, tell!»-kampanjen, en offentlig veiledning for håndtering av skuddsituasjoner eller væpnede angrep. Informasjonsfilmen viser steg for steg hva man skal gjøre for å holde seg så trygg som mulig under et angrep, skriver myndighetene på sine sider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer