Britiske politikere trues med fengsel

Gordon Brown vil tvinge politikere til å registrere private inntekter.

INGEN NÅDE: Gordon Brown prøver desperat å gjenskape tillitten til britiske politikere, gjennom å innføre strenge straffer for å ikke registrere privat virksomhet. Foto: AFP PHOTO/Sang Tan/Scanpix
INGEN NÅDE: Gordon Brown prøver desperat å gjenskape tillitten til britiske politikere, gjennom å innføre strenge straffer for å ikke registrere privat virksomhet. Foto: AFP PHOTO/Sang Tan/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Britiske parlamentarikere som tas i pengesnusk, risikerer fra høsten av opp til ett års fengsel. Folkevalgte som ikke registrerer private inntekter fra virksomhet utenfor politikken, kan få store bøter.

Parlamentet i London vil trolig godta forslagene til strengere straffer for økonomiske lovbrudd som statsminister Gordon Brown har lagt fram. Brown vil blant annet at bevisst svindel med godtgjørelser skal straffes med ubetinget fengsel, skrev britiske aviser onsdag.

Ifølge London-avisen The Independent vil en ny lov med de strengere straffene bli behandlet som hastesak i Parlamentet i løpet av juli. Hensikten er å gjenreise britenes tillit til politikerne etter en serie skandaler omkring misbruk av godtgjørelser.

Browns forslag om lovendring skal ha tverrpolitisk støtte i Underhuset. - Men forslaget kan møte større motstand i Overhuset, som følger nøye med i utviklingen for at den ikke skal skape uheldige betingelser for dets medlemmer, skrev The Times onsdag.

Hvis begge kamre i Parlamentet godtar Browns forslag, vil parlamentarikere som ikke registrerer inntekt utenom politikken, kunne bøtelegges med opp til 5.000 pund eller vel 53.000 kroner. Like dyrt blir det å ta imot penger fra andre for å stille «plantede» spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer