Britiske postmenn streiker

Dette er et syn mange briter bare kan drømme om: Britiske postmenn streiker i mange store byer, og minst ti millioner brev er ikke levert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du sendt kjærlighetsbrev til England i det siste? Bli ikke lei deg hvis du ikke mottar svar: Det er nemlig slett ikke sikkert at mottakeren har fått brevet ditt. Og hvis vedkommende har fått det og sendt brev tilbake, ligger kjærlighetserklæringen foreløpig vel forvart hos Royal Mail.

Britiske postansatte har nemlig gått til sympatistreik i minst femten postdistrikter. Det inkluderer store byer som Liverpool, Manchester, Cardiff og store deler av London. Britene har all grunn til å frykte at streiken blir utvidet til hele landet.

Bakgrunnen for streiken er krangel mellom ledelsen og de ansatte på et distribusjonssted i Watford. 800 Watford-ansatte forlot jobben i protest.

Posten ble sendt til London for sortering, men en medarbeider nektet å gjøre jobben til kollegene som streiket. Da han ble sendt hjem fra jobb, reagerte London-ansatte sporenstreks med en sympatiaksjon.

POSTMANN PAT: Mange briter må se langt etter posten sin i disse dager.