Britiske reisende advares mot økt fare for terrorangrep i absolutt alle land

Nytt reiseråd.

ØKT TERRORFARE:  Det britiske utenriksdepartementet har utstedt et nytt reiseråd, hvor de advarer mot økt fare for terrorangrep mot britiske borgere og britiske interesser. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/Scanpix
ØKT TERRORFARE: Det britiske utenriksdepartementet har utstedt et nytt reiseråd, hvor de advarer mot økt fare for terrorangrep mot britiske borgere og britiske interesser. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det britiske utenriksdepartementet utstedte fredag kveld et nytt reiseråd for britiske borgere.

Bakgrunnen er Storbritannias deltakelse i militærkoalisjonen som skal bekjempe islamistgruppen Den islamske staten (IS) i Syria og Irak. 

- Det vurderes å være en økt fare for terrorangrep globalt mot britiske interesser og britiske borgere fra grupper eller personer motivert av konflikten i Irak og Syria. Du bør være ekstra årvåken i disse dager, heter det i uttalelsen fra det britiske utenriksdepartementet.

Advarselen gjelder absolutt alle land i verden. Det vanlige er å utstede reiseråd som gjelder enkelte land.

Norsk deltakelse Torsdag ble det kjent at Norge sender 195 soldater til operasjoner i Irak og Afghanistan. De 120 soldatene som sendes til Irak skal ifølge regjeringen ikke i direkte kamp mot IS-krigere. De skal i stedet bistå med kapasitetsbygging av irakiske sikkerhetsstyrker.

- Det er ingen land som har signalisert at styrkene skal ut i kamp. Det finnes ingen internasjonal frontlinje i Irak, men det finnes en irakisk frontlinje. Det er koalisjonens oppgave å støtte opp under den, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide til NTB torsdag ettermiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer