Britiske selskap søkkrike på Irak

Britiske businessfolk har tjent minst 12.676.400.000 kroner siden Irak-invasjonen for tre år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Irak er big business. Hver eneste dag håver britiske selskap inn et gjennomsnitt på 11.576.621 kroner, viser den første ordentlige studien av britiske bedrifters investeringer i Irak, ifølge den britiske avisa The Independent.

Bedriftene som tjener grovt på å yte tjenester i krigsherjede Irak har velkjente navn på sine lønningslister, melder avisa. En rekke av de involverte er kjente navn fra britiske styrerom. Og det kan være flere, men hvem får vi ikke vite. Mange av britene som er involvert i Irak ønsker å være anonyme.

Må stole på britene

Bevisene for de enorme investeringene - og løftene om ytterligere multimillioner-pund-inntekter i vente - ble avslørt i en felles etterforskning av Corporate Watch, en uavhengig organisasjon, og avisa The Independent.

Funnene viser hvor mye som står på spill hvis Storbritannia trekker tilbake sin militære beskyttelse ut av Irak. Britiske bedrifter er involvert på toppnivå når det gjelder Iraks nye politiske og økonomiske strukturer. Det betyr at irakerne blir tvunget til å stole på britisk business i mange år framover, skriver den britiske avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer