Britiske skolebarn skal oppmuntres til oralsex

Tenåringsjentene får for mange barn. Nå vil myndighetene ha dem til å bruke munnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter vil oppmuntre skolebarn til å eksperimentere med oralsex, i håp om å redusere antallet graviditeter blant unge tenåringsjenter, skriver The Observer.

Forsøk ved drøyt 100 skoler i England og Wales har alt gitt resultater, og britiske myndigheter ønsker nå å ta i bruk det nye programmet på landsbasis.

Nærmere 40.000 unge tenåringsjenter blir hvert eneste år gravide i Storbritannia, som dermed topper statistikken i Europa.

Britiske myndigheter har brukt over 700 millioner kroner på å få ned antallet, vel vitende om at gravide tenåringsjenter både mister skolegang og som oftest ender opp som alenemødre med behov for sosialhjelp.

Landets lærere skal nå forsøke å få tenåringene til å endre sexvaner, og nøye seg med oralsex framfor samleie.

Exeter University har med myndighetenes støtte utviklet et program for å utdanne lærerne til å mestre oppgaven, og forsøkene så langt har gitt gode resultater, skriver The Observer.

Erfaringene er oppsummert i en foreløpig upublisert rapport som den britiske søndagsavisen har fått tilgang til, der det går fram at andelen 16-åringer som har samleie har falt med opptil 20 prosent ved de skolene som har deltatt i forsøket.

Særlig unge jenter utvikler mer modne holdninger etter å ha gjennomgått den nye opplæringen, der de oppmuntres til å velge oralsex eller andre former for intim omgang framfor samleie.

GULL I MUNN: Britiske skolebarn skal oppfordres til oralsex.