- Britiske soldater bedt om å skjule uniformen etter machete-drapet

Ny ordre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det britiske forsvarsdepartementet har bedt soldater og offiserer om å skjule uniformene sine når de beveger seg utenfor militært område, ifølge BBC.

Ordren er et av flere pålegg som myndighetene har gitt i en mer omfattende instruks om skjerpet årvåkenhet, skriver den briske kringkastingen på sine nettsider.

Bakgrunnen er drapet på en soldat i London onsdag.

En britisk soldat ble brutalt drept midt på lyse dagen i Woolwoch i London i går. Soldaten ble først påkjørt med bil, før han ble angrepet med kniver og macheter.

Sikkerhetstiltakene er skjerpet ved de rundt ti militære anleggene i London-området, skriver BBC. Kringkastingen opplyser også at britisk politi to ganger tidligere har avslørt planer om å drepe britiske soldater.

Britiske militære og deres familier skal i lang tid ha vært oppmerksom på faren for at de kan bli forsøkt angrepet i Storbritannia som gjengjeldelse for Storbritannias deltakelse i krigene i Irak og Afghanistan.

Britisk politi bekreftet tidligere i dag at det var en soldat som ble drept i Woolwich i London onsdag.

Mannen er identifisert og familien informert, men navnet på offeret er ikke offentliggjort.

Flere britiske medier skriver torsdag at de to gjerningsmennene har nigeriansk bakgrunn. Den ene av dem skal ha blitt født i Storbritannia, den andre i Nigeria, skriver avisen The Guardian.

Også Reuters melder det samme, med henvisning til en kilde med kjennskap til etterforskningen.

En av de to gjerningsmennene ble filmet kort tid etter ugjerningen.

- Vi sverger ved den allmektige allah at vi aldri vil slutte å slåss mot dere. Den eneste grunnen til at vi har gjort dette er fordi muslimer dør hver eneste dag. Denne britiske soldaten er bare «øye for øye, tann for tann», sier gjerningsmannen mens han ser rett inn i kamera, en forklaring som har fått statsminister David Cameron til å kalle det et terrorangrep.

(Dagbladet/NTB)