Britiske soldater befridd i kommandoaksjon

Seks britiske soldater som har vært holdt som fanger i Sierra Leone i flere uker, ble befridd i dag tidlig i en dramatisk kommandoaksjon. Én britisk soldat ble drept i aksjonen, én annen ble såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De britiske styrkene gikk før daggry til angrep på leiren til utbrytermilitsen West Side Boys i et jungelområde 40 kilometer fra hovedstaden.

Minst 17 medlemmer av militsen ble drept og lederen tatt til fange i harde kamper som pågikk utover formiddagen. Det har også vært tap blant de britiske kommandostyrkene. Det britiske forsvarsdepartementet meldte søndag kveld at én soldat ble drept og at én annen ble såret, mens 11 ble lettere såret.

- West Side Boys var ikke papirtigre. De sloss hardt. Det var kvinner blant dem som sloss, og noen av dem kan ha vært blant de falne, sa den britiske stabssjefen i London, general Charles Guthrie.

West Side Boys, som angivelig består av mellom 400 og 600 soldater, var i sin tid alliert med opprørsstyrken RUF. Etter fredsavtalen i 1999 gikk de sammen med regjeringsstyrkene, men brøt senere med dem på grunn av en konflikt om utstyr og status.

(NTB)

BRITENE SLO TILBAKE: Kommandostyrkene befridde sine egne fra geriljaen. Her er britiske soldater i Sierra Leone.