Britiske soldater stjeler våpen i Irak

Smugles fra Irak og havner hos kriminelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Britiske soldater er satt under etterforskning, etter at det er funnet nok et skjulested fullt av våpen. Det er Forsvarsdepartementet som har tatt initiativet til granskningen, skriver den britiske avisa The Independent. Soldatene skal ha planlagt å frakte våpnene tilbake til Storbritannia.

Våpnene er stjålet fra en irakisk politistasjon, og er blant de største våpenbeslagene som er gjort blant britiske styrker.

Funnet har ført til en økende bekymring om at våpen konfiskert av britiske tropper i Irak og Afghanistan smugles hjem, og havner i hendene på britiske kriminelle.

Gjemmes i bensintanken

Frykten for at våpen fra krigssoner forsterker Storbritannias økende kriminalitet, har ført til samtaler på høyt nivå mellom Forsvarsdepartementet og Innenriksdepartementet. Samtidig har det blitt flere inspeksjoner av britiske militærbaser og konvoier. Her har det blitt funnet våpen gjemt i blant annet bensintanken til militære kjøretøy og i kanonløpet til stridsvogner.

Drapet på Rhys Jones (11) i august i år er en av de store kriminalitetssakene som har rystet Storbritannia det siste året. 11-åringen spilte fotball på en parkeringsplass da han ble skutt og drept av en syklist som kjørte forbi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer