- Britiske soldater torturerte Irak-fange

Bildene sjokkerer engelskmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er den britiske tabloiden Daily Mirror som i dag presenterer bilder av det som skal være britiske soldater som torturerer irakiske fanger.

Det ble nylig kjent at amerikanske soldater har mishandlet irakiske fanger på det groveste, og nå er det altså britiske soldater som skal ha foretatt lignende handlinger.

Den britiske forsvarsministeren Adam Ingram forteller til BBC at militærpolitiet har fått lenger tid på seg til å etterforske bildene, som angivelig viser en britisk soldat som bruker vold mot og urinerer på en fange.

- Hvis disse overgrepene viser seg å være riktig, sverter de våre styrkers gode navn og rykte. Det kommer vi ikke til å tolere, fortsatte Ingram.

Ukjent fange

Daily Mirror sier de har fått bildene fra britiske soldater som tilhører hærens regiment fra Lancashire. Disse soldatene hevder det er et «kjeltring-element» i den britiske hæren som er ansvarlig for mishandlingen av fanger og sivile.

Under forutsetning av å forbli anonyme forteller soldatene videre at ingen tiltale ble reist mot den irakiske fangen, og at han etter å ha blitt banket opp og urinert på ble dumpet fra et kjøretøy i fart. Det var da usikkert om fangen var død eller levende.

Soldatene sier de gjør bildene tilgjengelig for offentligheten for å vise hvorfor koalisjonen mellom USA og Storbritannia møter så stor motstand i Irak.

- Vi gjør ikke akkurat oss selv noen tjeneste der ute. Vi kommer aldri til å få dem over på vår side. Vi kjemper en tapt kamp, sier en av soldatene.

<B>SJOKKERENDE BILDER:</B> Disse bildene viser angivelig en britisk soldat som torturerer en ukjent irakisk fange.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer