Libyske opprørere på patrulje i et hus for å prøve og finne Muammar Kadhafi og hans . Foto: Francois Mori / AFP / Scanpix
Libyske opprørere på patrulje i et hus for å prøve og finne Muammar Kadhafi og hans . Foto: Francois Mori / AFP / ScanpixVis mer

Britiske spesialstyrker jakter på Kadhafi

Kledd som opprørerne og bidrar i jakten på bakken i Libya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge den britiske avisa The Daily Telegraph har Storbritannia satt spesialstyrker på bakken i Libya.

Spesialstyrkene skal ha spilt en nøkkelrolle i kampene i og rundt hovedstaden Tripoli og bidrar nå i jakten på Muammar Kadhafi, skriver avisa og oppgir en ikke navngitt tjenestemann i det britiske forsvarsdepartementet som kilde.

De britiske soldatene skal være kledd i sivil og væpnet med samme våpen som opprørerne.

Støtte fra NATO Ifølge NTB har det ikke kommet noen offisiell bekreftelse på opplysningene, og forsvarsminister Liam Fox ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Men forsvarsministeren bekrefter at NATO hjelper de libyske opprørerne med etterretningsinformasjon i jakten på Muammar Kadhafi.

 - Jeg kan bekrefte at NATO forsyner overgangsrådet med etterretning og leteutstyr for å hjelpe dem til å oppspore oberst Kadhafi og andre rester av hans regime, sier Liam Fox til Sky News.

Den britiske forsvarsministeren gjør det klart at NATO vil fortsette å gjennomføre luftangrep så lenge Gaddafis styrker fortsetter å yte motstand.

I en pressemelding fra NATOs kommandosentral i Napoli heter det at de allierte landene har gjennomført en rekke luftangrep inne i og rundt Libyas hovedstad Tripoli det siste døgnet. Blant annet er to luftvernsbatterier og en granatkaster truffet.

- Det kan ta tid å rydde dem fullstendig av veien, og det er sannsynlig at noen frustrerende dager vil gå før det libyske folk er fullstendig befridd, sier Fox.