Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Britiske tenåringer planla skolemassakre

Ross McKnight (16) og Matthew Swift (18) fantaserte om massakre på tiårsjubileumet til Columbine-massakren.

PLANLA SKOLEMASSAKRE: På denne skolen, Audenshaw skole i Manchester, planla to britiske tenåringer å drepe lærere og elever. Foto:  REUTERS/Phil Noble
PLANLA SKOLEMASSAKRE: På denne skolen, Audenshaw skole i Manchester, planla to britiske tenåringer å drepe lærere og elever. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ross McKnight (16) og Matthew Swift (18) er i Storbritannia tiltalt for å ha planlagt den største massakren noensinne, inspirert av Columbine-massakren i USA.

I dag startet rettsaken mot de to britiske ungdommene, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Ifølge påtalemyndigheten hadde de to skrevet ned en detaljert plan  som de kalte «Project Rainbow» - «Prosjekt Regnbue». I planen sto det at de skulle plante en bombe på et kjøpesenter, for deretter å drepe lærere og elever på skolen. Det hele skulle ifølge planen gjennomføres på tiårsjubileumet til Columbine-massakren fra 1999, skriver Reuters.

«- Ingen vil gå ut levende»
- Vi skal inn på skolen og til slutt vil ingen gå ut levende, skrev Ross McKnight (16) i sin dagbok. Det ville ifølge dagboken bli den største massakren noensinne.

De to tiltalte erkjenner ikke straffeskyld.

Ifølge aktor ble det planene funnet i en safe på Matthew Swifts (18) rom, der også instruksjoner for å bruke acetone peroksid som detonator. I safen fantes også en notatblokk med planer, i tillegg til et bilde av to av Coumbine-angriperne. Under bildet hadde Swift skrevet «De sier et bilde sier mer enn tusen ord. Dette er mitt favorittbilde av alle».

Aktor Peter Wright sa at de to britiske ungdommene planla å gjøre de samme handlingene til Eric Harris og Dylan Klebold, som drepte 12 elever og en lærer på Columbine High School i 1999, før de tok sine egne liv.

- Fantaserte om drap
- De hadde diskutert, fantasert og de hadde også blitt enige om å gjøre fantasiene om til virkelighet, hevdet Wright i retten.

McKnight ringte en jente i mars og fortalte henne at han gledet seg veldig til 20. april - tiårsjubileumet til Columbine-massakren.

Jenta fortalte at 16-åringen var full da han avslørte planene sine overfor henne.

Hun fortalte at hun hadde trodd på ham på grunn av måten han hadde fortalt om planen på. Dagen etter varslet hun moren og politiet.

McKnight og Swift ble deretter arrestert, og ville ikke samarbeide med politiet. Swift sa i politiavhør at jenta var forvirret med god fantasi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media