Britiske Vickers overtar Ulstein

Britiske Vickers overtar hele Ulstein-konsernet unntatt skipsverftet i Ulsteinvik for 304 millioner engelske pund - cirka 3,8 milliarder norske kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Overtakelsen vil skape vekst i Ulsteinvik og styrke hele det norske marine miljøet, lover storeier Idar Ulstein.

Litt vemodig på det personlige plan er det nok for styreformannen i Ulstein Holding ASA å selge sin aksjepost i familiebedriften fra 1917 til britene. Men Idar Ulstein viser til sitt ansvar for bedriften og aksjonærene i det børsnoterte Ulstein-konsernet, og er meget godt fornøyd med løsningen som ligger på bordet.

- Det er en meget god industriell løsning, forsikret han da oppkjøpet ble presentert for presse og meglere i Oslo i dag.

Idar Ulstein er den største aksjonæren i Ulstein Holding med vel 2,5 millioner aksjer. Det er 59 aksjonærer med over 100.000 aksjer. Litt over halvparten av aksjonærene har til nå akseptert tilbudet fra Vickers, som vil ha alle aksjene på sin hånd.

Kontant oppgjør

Ulstein-eierne får kontant oppgjør, et aksjebytte har ikke vært tilbudt. Prisen blir drøyt 180 kroner per aksje, mer enn dobbelt så mye som aksjeverdien var satt til da Ulstein ble suspendert fra børsen for en ukes tid siden.

Det er Ulstein - som ett av verdens ledende produsenter av marin teknologi som propeller og dekks- og styremaskiner - Vickers vil overta. Skipsverftet i Ulsteinvik der 900 av de 4.150 Ulstein-ansatte holder til, er britene ikke interessert i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer