Nav-skandalen:

Britt (38): - Jeg ble behandlet som en kriminell

Britt er en av dem som ble dømt for trygdesvindel på feil grunnlag. Hun forteller om marerittet som utspilte seg etter at hun ble syk i 2009.

NAV-SKANDALE: Britt forteller om hvordan hennes opphold i Danmark førte til at hun ble dømt for trygdebedrageri. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
NAV-SKANDALE: Britt forteller om hvordan hennes opphold i Danmark førte til at hun ble dømt for trygdebedrageri. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ettermiddag kom sjokknyheten: Minst 48 personer er dømt for trygdesvindel på feil grunnlag. I likhet med «Signe», som i går fortalte til Dagbladet at hun ble dømt til å gå med fotlenke, forteller Britt (38) at hun brøt sammen i tårer da nyheten om Nav-skandalen kom.

«Er det virkelig mulig at det endelig ordner seg», forteller hun til Dagbladet at hun tenkte. Hun er en av de ni som har blitt dømt i Oslo tingrett som skal være omfattet av skandalen.

- Det virket så grovt, hensynsløst og umenneskelig hvordan det hele ble håndtert, sier Britt.

Syk etter vaksine

I 2016 ble hun dømt i Oslo tingrett. Hun forteller at det hele startet i 2009. Britt ble syk etter at hun tok vaksinen mot svineinfluensa, som hun fikk på jobb.

- Jeg fikk arbeidsavklaringspenger fra Nav. Jeg fikk beskjed om at det eneste jeg kunne gjøre for å bli frisk, var å hvile. Jeg snakket med saksbehandler om at min kjæreste bor i Danmark og muligheten for å være hos han.

Britt sier at saksbehandleren ga inntrykk av at det skulle være i orden, så lenge hun oppfylte aktivitetsplanen sin - som hun hevder bare inneholdt hvile - og kom tilbake hvis det var avtaler med Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer