Britt mistet sin kjære på

På en forblåst slette langs E6 nord for Jessheim mistet Britt Neumann (61) sin ektemann for åtte år siden. Familiefaren Fredrik er et av de mange talløse ofrene på «Dødsveien». En 11 mil lang veistrekning som hvert år krever ett menneskeliv per mil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I mange år hadde Britt angst for å kjøre forbi stedet. I dag er hun for lengst kvitt tvangstankene. Tankene går likevel til de mange andre familier som mister sine kjære langs E6.

- Hvor mange dødsfall må det være på denne veistrekningen før man utbedrer den? spør firebarnsmora.

Unge dør

Den tidligere rektoren på Langset skole i Eidsvoll, tenker på alle ungdommene som har kjørt seg i hjel på fartsåren. Mange av dem hviler i dag på kirkegården ved Langset kirke.

Men langs E6 suser bilistene forbi som før. I høy hastighet. Lenger sørover har noen satt ned et enkelt trekors noen meter fra veibanen.

Korset er ikke påført noe navn, ei heller ligger det blomster, dekorasjoner eller stearinlys ved det værbitte minnesmerket. Men her har noen villet minnes sin kjære. Og kanskje også advare bilistene?

Gjør feil

Da vi setter kursen nordover, ligger E6 badet i sterkt sollys. Det er lite som tilsier at vi er på en av Norges farligste veistrekninger. Hva er det så som gjør E6 fra Jessheim til Moelv så ulykkesbelastet?

Svaret får vi straks nord for Jessheim. Der veksler veien fra ett- til tofelts, for noe seinere å bli ettfelts igjen. Slik fortsetter det å alternere. Ettfelts, tofelts. Her gjelder det å være årvåken og følge skilt- og veimerkingen. Dødsveien har ikke noe rekkverk mellom kjørebanene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer