FORSVANT: Det var en stor leteaksjon etter 17 år gamle Brittanee Drexel i 2009. Nå innser mora Dawn Drexel at dattera trolig ble drept. FBI har nå kommet med en teori om hva som skjedde med jenta. Foto: Privat
FORSVANT: Det var en stor leteaksjon etter 17 år gamle Brittanee Drexel i 2009. Nå innser mora Dawn Drexel at dattera trolig ble drept. FBI har nå kommet med en teori om hva som skjedde med jenta. Foto: PrivatVis mer

Brittanee forsvant sporløst i 2009. FBI tror hun ble kidnappet, skutt og kastet til alligatorene

Gjennombruddet skal ha kommet i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brittanee Drexel (17) forsvant sporløst fra et hotell i nærheten av Myrtle Beach i Sør-Carolina.

Året var 2009, og 17-åringen var på ferie med venner. Overvåkningsbildene viser at videregående-eleven ankommer et hotell i byen, før hun reiser igjen 10 minutter etterpå.

Hva som skjedde med Drexel siden, er et mysterium.

Teori fra FBI

Brexel er lenge antatt drept, men liket av henne er aldri blitt funnet. Tidligere i sommer holdt det føderale politiet FBI en pressekonferanse med en oppdatering om forsvinningen.

- Det vi har funnet ut av i etterforskningen er at Brittanee Drexel forlot Myrtle Beach-området. Vi tror hun reiste til dette området og ble drept kort tid etter, sa spesialagent David Thomas i den lille fiskebyen McClellanville omkring 100 kilometer sør for Myrtle Beach.

- Det er veldig vanskelig, men offentligheten må vite det og familien må få vite det, sa Thomas ifølge Huffington Post.

Noen av sporene politiet har fulgt, er blant annet sporing av Drexels telefon. Likevel har de ikke fått verdifulle spor fra lokalbefolkningen i McClellanville. FBI tror likevel noen vet noe uten å fortelle om det.

Thomas ville i sommer ikke gå inn i detaljer om etterforskningen på pressekonferansen, men FBI mener de har fått et gjennombrudd over sju år etter at 17-åringen forsvant.

Avisa Post and Courier kan nå komme med ytterligere detaljer om teoriene til FBI.

- Kastet til alligatorene

Den Charleston-baserte avisa har fått tilgang til et rettsavhør med FBI-agenten Gerrick Munoz, hvor Munoz beskriver FBIs teori i detalj. Mye av etterforskningen baserer seg på forklaringen til en innsatt fange som hevder han var til stede da Drexel ble drept.

FBI har fått hundrevis av tips fram og tilbake, hvor få av dem har ledet til framskritt i etterforskningen. Forklaringen fra den fengselsinsatte beskrives imidlertid som et gjennombrudd.

FBI-agenten forklarer at den innsatte skal ha sett Drexel bli seksuelt misbrukt i et hus som ble brukt som narkolager.

Drexel skal ha blitt slått ned da hun rømte fra huset. Deretter skal hun ha blitt drept med to skudd. FBI-agenten ble deretter spurt om hva som skjedde med liket av jenta som aldri har blitt funnet.

- Flere vitner har fortalt oss at kroppen hennes ble plassert i en dam. En alligator-dam, for å bli kvitt liket. Spist av alligatorer, sier agenten.

Flere tips

Ifølge agenten skal FBI ha fått flere tips i etterkant av sommerens pressekonferanse som samsvarer med den innsatte fangens forklaring.

FBI og påtalemyndigheter har ikke ønsket å kommentere saken overfor avisa.

Hennes familie sa i sommer at de innser at Brittannee trolig er død.

- Etter sju lange år med venting hvor jeg har bedt til gud om at dattera mi skal komme tilbake, vet vi nå at hun ikke kommer hjem i live. Brittanees liv ble revet fra henne på en brutal måte, sier mora Dawn Drexel.