Brødboksen-ansatte krever 1,5 millioner

Tidligere Brødboksen-ansatte mener de har krav på overtidsbetaling. Det er ikke gründer Arnulf Refsnes enig i.

Arnulf Refsnes har fått krav om 1,5 millioner i manglende utbetalinger fra tidligere ansatte. Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen
Arnulf Refsnes har fått krav om 1,5 millioner i manglende utbetalinger fra tidligere ansatte. Foto: Andreas Klemsdal / FinansavisenVis mer

(Finansavisen): Ti tidligere ansatte i Arnulf Refsnes’ Brødboksen krever styret for 1,5 millioner i manglende overtidsbetaling frem til selskapet gikk konkurs, skriver Finansavisen.

Neste torsdag møtes partene i Forliksrådet i Oslo. Hele tre ganger tidligere har Refsnes måttet møte sine tidligere ansatte i rettsapparatet, og samtlige ganger har de tidligere ansatte tapt sakene.

Ønsker alt dekket

Denne gangen mener de tidligere Brødboksen-ansatte ifølge Finansavisen at saken er annerledes, og har tatt ut forliksklage mot Arnulf Refsnes, Hanne Sannes-Moe, Edvard Cock, Erik Fagerlid, Håvard Lindstrøm, Jason Eckhoff og Einar Mårstad.

- Tidligere saker som har gått i rettsapparatet har handlet om oppsigelser. Manglende overtidsbetaling har ikke vært behandlet, sier de ansattes advokat, Håkon Danielsen i i advokatfirmaet Danielsen & Co, som mener de ansatte allerede har fått aksept for at kravet er berettiget.

- Lønnsgarantifondet har betalt noe av overtiden, men staten har begrensninger i det de kun dekker et visst antall måneder. Vi ønsker alt dekket, og det påhviler styret et strengt ansvar for driften, og da plikter de å påse at arbeidsmiljølovens regler følges, inkludert bestemmelsene om overtidsbetaling, sier Danielsen til avisen.

Han bruker ifølge Finansavisen blant annet chatsamtaler som dokumentasjon på at styret var klar over utstrakt overtidsbruk og viser til en tidligere dom der det heter at det ble jobbet langt mer enn det arbeidsmiljøloven tillater.

- Ble veldig godt betalt

Refsnes på sin side påpeker derimot overfor Finansavisen at overtidsarbeidet ble utført av gründere og ledere i selskapet, ikke av sjåfører.

- Sjåførene ble veldig godt betalt, og har ikke arbeidet overtid som ikke er betalt. Dette har også vært en del av søksmålet fra ansatte mot konkursboet, og der har de ansatte tapt alle sakene, hvilket har kostet dem mye penger. Det er advokat Danielsen som står bak dette, og Danielsen er den eneste som tjener penger på dette, sier Refsnes til avisen, og medgir likevel at sakene er litt ulike.

- Det har vært forskjellige ting, men ikke direkte overtidsbetaling, sier Refsnes.

- Klientene våre har allerede tjent penger på krav om overtidsbetaling, sier derimot Danielsen til Finansavisen.

Flere økonominyheter:

Spår kraftig oppgang i boligprisene
Frontline-sjefen: - Ikke feil ved som forårsaket dette