Brødre (15) ranet med våpen i Oslo. Moren: - Skremmende

Moren til de to guttene som ble ranet med softgun og kniv på Nordstrand, synes synd på ranerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet i Oslo opplyste i 19-tiden lørdag kveld at to gutter var blitt ranet ved Sæterkrysset på Nordstrand.

- Det var et vitne som kontaktet politiet. Vi har snakket med en av guttene, som skal ha blitt fratatt mobil og bankkort, sa operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet kort tid etter hendelsen.

Fire gutter i alderen 13-14 år ble tatt kontroll på av politiet i 20.30-tiden. En av guttene var i besittelse av en softgun, kniv og finlandshette. En annen gutt var også i besittelse av en kniv.

- Ble sjokkerte

Moren til guttene som ble ranet vil være anonym, men hun forteller Dagbladet at de etter forholdene har det bra.

- Å bli ranet er skremmende nok i seg selv, men det er ekstra skremmende at å få en softgun og kniv rettet mot seg, sier hun.

De to guttene på 15 år har fått senket pulsen siden hendelsen. De ble sjokkerte begge to, opplyser moren. Hun synes det er urovekkende at ranet kunne skje midt på Nordstrand en lørdag ettermiddag.

- Ære være at folk bryr seg, sier hun om vitnet som kontaktet politiet.

- De er bare barn

Moren forteller at sønnen har fått tilbake mobiltelefonen etter ranet.

- Det er helt utrolig og forferdelig trist. Det er snakk om unge gutter som går rundt med kniv og softgun. Stakkars unger. De er bare barn. Jeg synes synd på dem også, sier hun.

Politiet opplyser lørdag kveld at samtlige av de mistenkte guttene blir kjørt til Manglerud politistasjon. Der blir foreldrene bedt om å møte opp for å hente barna. I tillegg blir barnevernet koblet inn.

- Det er begrenset straffereaksjon når de er så unge. Men vi tar en prat i påsyn med foreldrene, sier Grøttum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer