Texas

Brødre drept på «drømmetur»

En bestefar og fire barnebarn ble drept i Texas på det som ifølge en familievenn skulle være en «drømmetur» for barna. Politiet mener de ble drept av en drapsdømt mann på rømmen.

DREPT: Brødrene Carson (16), Hudson (11) og Waylon Collins(18) ble drept tirsdag i Texas. Samtidig ble også fetteren Bryson (11) og bestefaren Mark Collins (66). Foto: Family Photo/Courtesy of Houston Northwest Church via AP
DREPT: Brødrene Carson (16), Hudson (11) og Waylon Collins(18) ble drept tirsdag i Texas. Samtidig ble også fetteren Bryson (11) og bestefaren Mark Collins (66). Foto: Family Photo/Courtesy of Houston Northwest Church via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Hundrevis av sørgende samlet seg fredag på en baseballbane litt sør for Houston i Texas. De mintes bestefaren Mark Collins (66) og fire barnebarn, brødrene Waylon (18), Carson (16) og Hudson (11) samt fetteren Bryson (11), melder CNN.

Ifølge politiet skal de angivelig ha blitt drept av Gonzalo Lopez (46) på familiens ranch tirsdag.

Lopez var allerede drapsdømt og hadde vært på rømmen siden han stakk av fra en fangetransport 12. mai. Rømningen førte til én av de største menneskejaktene i Texas' historie.

DREPT: Bryson Collins (11) var én av fem i Collins-familien som ble drept i angrepet. Foto: Family Photo/Courtesy of Houston Northwest Church via AP
DREPT: Bryson Collins (11) var én av fem i Collins-familien som ble drept i angrepet. Foto: Family Photo/Courtesy of Houston Northwest Church via AP Vis mer

- Ubeskrivelig

Lopez skal angivelig ha drept bestefaren og barnebarna før han seinere torsdag selv ble skutt og drept av politiet.

- Det som skjedde med Collins-familien, er ubeskrivelig. De var lysende, skinnende stjerner, sier etterforsker David Brain ved sheriffskontoret i Harris County i Texas til ABC News.

USA: Tirsdag 24. mai tok Salvador Ramos seg inn på en barneskole i Uvalde, Texas. Video: Reuters / Facebook / Twitter. Vis mer

Han er en nær venn av familien.

- Det var en fantastisk familien. De var en nær sammenknyttet familie, sier pastor Steve Bezner etter at de fem familiemedlemmene ble drept på familiens ranch tirsdag til TV-kanalen.

DREPT: Bestefaren Mark Collins ble drept sammen med fire barnebarn tirsdag. Foto: Family Photo/Courtesy of Houston Northwest Church via AP
DREPT: Bestefaren Mark Collins ble drept sammen med fire barnebarn tirsdag. Foto: Family Photo/Courtesy of Houston Northwest Church via AP Vis mer

- Elsket barnebarna

- Mark var en veldig aktiv ektemann, far og bestefar, som elsket barnebarna sine og elsket å tilbringe tid med dem utendørs. Guttene var alle involvert i flere aktiviteter i lokalsamfunnet - amerikansk fotball, baseball, fotball, forteller Bezner til Washington Post.

Den eldste av barnebarna, Waylon, hadde gått ut fra Tomball High School få dager før drapene.

- Tapet av en elev - av enhver grunn - er hjerteskjærende. Men å miste fire på en slik tragisk måte er uutholdelig. Våre tanker og bønner går til familien og vennene til disse kjære elevene og bestefaren, sier rektor for Tomball Independent School District, Martha Salazar-Zamora i en uttalelse.

ANTATT DRAPSMANN: Politiet mener Gonzalo Lopez drepte Collins-familien før han selv ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet. Foto: Texas Department of Criminal Justice/Handout via REUTERS.
ANTATT DRAPSMANN: Politiet mener Gonzalo Lopez drepte Collins-familien før han selv ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet. Foto: Texas Department of Criminal Justice/Handout via REUTERS. Vis mer

Skuddveksling

Lopez ble selv drept i en skuddveksling med politiet seint torsdag noen timer etter at han ble utpekt som mistenkt for drapene på Collins-familien.

Etterforskerne tror Lopez brøt seg inn i familiens hjem og stjal en pick-up. Lopez kjørte denne da politiet klarte å stanse ham med spikermatter, opplyser talsperson Jason Clark i Texas Department of Criminal Justis til CNN.

- Han avfyrte flere runder mot politiet og var bevæpnet med en AR-15 og pistol, sier Clark.

Ingen politibetjenter ble skadd i skytingen.

Løp av gårde

Lopez rømte 12. mai fra en fangetransport nær Centerville da han skulle fraktes fra fengselet til en legetime. Det utløste en massiv politijakt på mannen politiet sier var tilknyttet en voldelig gjeng. En video viser hvordan han løper av gårde inn i skogen etter å ha flyktet fra fengselsbetjentene.

- INGEN ENDRING: TV-personlighet Rick Kirkham har nylig vært i Texas, og gjestet Dagbladet TVs studio for å diskutere skoleskytingen i Uvalde i Texas Vis mer

Collins-familiens ranch lå i området hvor politiet jaktet på Lopez rømte.
Alle de fire barnebarna hadde nettopp fått sommerferie. De hadde pakket fiskestengene gledet seg til å tilbringe tida på ranchen, ifølge venner av familien.

Ingen forbindelse

en pressekonferanse beskrev Bezner starten på sommerferien som «et barns drøm». De skulle fiske, bade og jakte i skogen rundt ranchen. Da slektninger ikke klarte å komme i kontakt med dem, ba de en nabo om å dra bort for å sjekke at alt var i orden, skriver Washington Post.

Men både bestefaren og de fire barnebarna ble funnet drept inne i huset.

Det skal ikke ha vært noen forbindelse mellom familien og Lopez tidligere.

- Av en eller annen grunn traff han på dem denne dagen, sier Bezner til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer