HAR AVSLUTTET SØKET: De to brødrene som har vært savnet ombord i reketråleren «Carina», antas å være omkommet på sjøen. Bildet er fra Redningsselskapets søk i går, og båten er ikke den samme. Foto: Redningsselskapet / Twitter
HAR AVSLUTTET SØKET: De to brødrene som har vært savnet ombord i reketråleren «Carina», antas å være omkommet på sjøen. Bildet er fra Redningsselskapets søk i går, og båten er ikke den samme. Foto: Redningsselskapet / TwitterVis mer

Brødre i 60-åra antatt omkommet på sjøen

Søket etter reketråleren avsluttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To brødre i 60-åra antas å være omkommet, etter at de ble meldt savnet da de aldri returnerte etter en tur med reketråleren «Carina».

- Så lenge det var håp for å finne liv, søkte vi. Men tar politiet i Agder over søket etter det vi mener er omkomne, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.

De avsluttet søket i 20-tida i går kveld.

- Fisket i 50 år De to antatt omkomne brødrene var fra Lindesnes-området, og den savnede båten er en liten tråler på rundt 15 meter bygd i tre. Den la ut fra Båly på Lindesnes onsdag morgen, men ga aldri lyd fra seg som de pleide.

Søket har vært vanskelig, og letemannskapet måtte blant annet avslutte søket om natta på grunn av dårlige værforhold.

- Det har vært veldig dårlig vær i området, mye bølger og vind, sier Vaage.

De to brødrene var ifølge Fædrelandsvennen kjent som svært dyktige og erfarne fiskere i Lindesnes. Også flere av sønnene deres er fiskere. Deres gjenlevende bror er også fisker, ifølge avisa.

«I 50 år jobbet brødrene sammen for å skaffe sørlendinger nok reker. Begge hevdet at de aldri ble lei av hverandre eller havet da Fædrelandsvennen var med dem på reportasje i 2008», skriver avisa i sin papirutgave.

- Stort tap - Alle kjente dem. Det er et utfattelig stort tap, og det preger oss alle. Vi har det ubeskrivelig tøft, sier ordfører Janne Fardal Kristoffersen til avisa.

I går i 12-tida meldte Redningsselskapet at «Carina»s redningsflåte var funnet tom, drivende på sjøen.

- De har funnet redningsflåten, som var tom, og det er bekreftet at den stammer fra den savnede båten, sa pressesjef Anders Bang Andersen til Dagbladet.

Det ble lett etter de to brødrene utenfor Farsund i Vest-Agder.

Agder-politiet søker - Det er ikke spor etter verken båt eller folk, men det letes med store styrker. Det er ett helikopter som tar av seg leteområdene i åpen sjø, for der er det ikke godt for båter å være nå.

Også frivillige lette etter fiskerne på land.

Politiet i Agder har nå tatt over søket etter de omkomne.

De pårørende er varslet.