Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brødre i Brussel-angrep sto på USA-terrorliste

USA skal ha slått alarm om Bakraoui-brødrene.

HEVDES AT BRØDRENE STO PÅ TERRORLISTA: USA skal ha hatt Khalid og Ibrahim Bakraoui på sin terrorliste. Foto: NTBscanpix
HEVDES AT BRØDRENE STO PÅ TERRORLISTA: USA skal ha hatt Khalid og Ibrahim Bakraoui på sin terrorliste. Foto: NTBscanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to brødrene som deltok i Brussel-angrepene, sto oppført på USAs terrorovervåkningsliste, ifølge kilder.

To kilder som er kjent med saken sier at Khalid og Ibrahim Bakraoui forut for angrepene sto på de amerikanske myndighetenes oversikt over mulige terrorister som skal holdes under oppsikt, melder NTB. 

Ibrahim Bakraoui er identifisert av belgisk politi som den ene av to selvmordsbombere som angrep Brussel internasjonale flyplass Zavantem.

Khalid Bakraoui sto bak selvmordsangrepet på metrostasjonen Maelbeek, ifølge politiet.

Sprengte seg i lufta Broren hans Ibrahim sprengte seg selv i lufta på Zaventem-flyplassen. Politiet fant Salah Abdeslams fingeravtrykk i leiligheten, etter å ha stormet den i etterkant av en skuddveksling der en terrormistenkt svensk-algerer ble drept.

Belgisk etterretning og politi har vært under enorm kritikk etter bombene smalt i Brussel tirsdag. En rekke internasjonale medier, eksperter og kommentatorer har refset belgierne for å ha et lite effektivt og lite samarbeidsvillig politivesen.

Ingen land i Europa har sendt produsert flere fremmedkrigere per capita enn Belgia. Blant annet er bydelen Molenbeek i Brussel blitt betegnet som «Europas største terror-reir». Her ligger landets største utfordring ifølge Strømmen. 

Slapp ut bakdøra Samtidig som belgisk og fransk politiet sirklet inn Paris-terroristen Salah Abdeslam i Brussel i forrige uke, kom de også over Brussel-terroristene. Nøyaktig én uke før angrepene i Brussel var en leilighet i Rue du Dries i bydelen Forest i Brussel gjenstand for en gigantisk politiaksjon. 

På tross av at politiet sperret av hele gata og bevæpnet seg kraftig i Europas største menneskejakt, klarte to personer å rømme. Mannen som leide leiligheten var Khalid Bakraoui, som en uke etter sprengte han seg på T-banestasjonen Maelbeek. 

- Det er utrolig at politiet ikke passet på bakdøra under en så stor aksjon. Myndighetene i Belgia er snille og jeg har mye å takke dem for, men de er også for svake. Politiet er ikke sterke nok, mener Zaman, som har bodd 25 år i Belgia og opprinnelig er fra Bangladesh.  

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!