Brødre mistet hvert sitt hus

I løpet av få timer og to branner, mistet to brødre hvert sitt hus i Balsfjord fredag kveld. Åtte mennesker ble husløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I mine 26 år i brannvesenet har jeg aldri opplevd noe liknende, sier brannmester Tore Mathisen til avisa Nordlys.

Den første brannen startet rett før klokka 20 fredag kveld. Det tok fyr i et tilbygg på en enebolig ved strandkanten på Storsteinnes i Balsfjord. Brannen tok også tak i hovedhuset, og slukningsarbeidet var komplisert for brannvesenet. Ikke før 23-tiden hadde de kontroll på brannen.

- Vi var ikke før kommet tilbake til brannstasjonen før vi fikk melding om neste brann. Da var det nok en enebolig som hadde tatt fyr. Da vi kom dit var bygningen overtent og det var ikke mulig å redde huset, forteller Mathisen.

Det var ikke vanntilførsel ved denne eneboligen og brannvesenet måtte kjøre skytteltrafikk med tankbil for å få tilstrekkelig med vann.

Det eneste som står igjen av bygningen i dag er skorsteinen.

I det siste huset bodde broren til han som bodde i det første huset. Ingen av dem var hjemme da brannen utbrøt, men i løpet av noen få timer fredag kveld ble begge husløse.

- Det er for tidlig å si noe om brannårsakene, men vi har ingen indikasjoner på at brannene skal være påsatt, sier brannmester Mathisen.

Først i dag starter politiet åstedsgransking i de to ruinene.