Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brødre siktet etter flyplass-skuddene

De unge brødrene av pakistansk opprinnelse fremstilles for fengsling i ettermiddag. 34-åringen som ble skutt er sentral i A-gjengen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et brødrepar på 19 og 22 år av pakistansk opprinnelse fremstilles mandag ettermiddag for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett etter skytingen på Gardermoen lørdag ettermiddag.

Siktelsen går ut på drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk på en 34-åring, også han av pakistansk opprinnelse.

Ingen av de siktede har forklart seg for politiet, som vil be om varetektsfengsling i fire uker. Politiet vil også be om at de to underlegges en del restriksjoner, blant annet brev- og besøkskontroll, for en del av fengslingsperioden, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug Ørling i Romerike politidistrikt til NTB.

To andre menn på henholdsvis 19 og 25 år, også de av pakistansk opprinnelse, ble pågrepet etter skytingen, men ble løslatt søndag. Siktelsen mot dem er frafalt.

34-åringen skal ha en sentral posisjon i den såkalte A-gjengen i Oslo. Han er tidligere dømt for grov vold mot faren til brødreparet som er siktet etter skyteepisoden. 34-åringen ble operert på Ullevål universitetssykehus. Han er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

- Brødrene vil bli fremstilt i to separate fengslingsmøter på grunn av faren for bevisforspillelse. Det er viktig at de to brødrene ikke får direkte kontakt før retten har sagt sitt, sier Dalhaug Ørling.

Hun kan ikke si om det blir iverksatt spesielle sikkerhetstiltak i forbindelse med rettsmøtet, men opplyser at politiet vil be om lukket rettsmøte. Aktoratet føres av politiadvokat Per Herman Thori-Aamot.

Ifølge VG skal sentrale medlemmer av A-gjengen være å vei fra Pakistan til Norge etter at skyteepisoden ble kjent.

Familien til det siktede brødreparet frykter hevn fra kretsen rundt 34-åringen, som ble skutt i hodet utenfor avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Han hadde nettopp sagt farvel til familiemedlemmer som skulle til Pakistan.

(NTB)

<B>SKUTT PÅ GARDERMOEN: </B> 34-åringen ble skutt etter å ha fulgt familien til avgangahallen på Gardermoen.