Brødre siktet for eiendoms-bedrageri i millionklassen

Politiet mener brødrepar på 30 og 34 år er en del av millionbedragerinettverket.

SALGSPROSESS: Politiet etterforsker en salgsprosess for denne eiendommen i Sarpsborg. Familien som bor i huset er ikke involvert i etterforskningen.
Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
SALGSPROSESS: Politiet etterforsker en salgsprosess for denne eiendommen i Sarpsborg. Familien som bor i huset er ikke involvert i etterforskningen. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
FREDRIKSTAD (Dagbladet): I dag ble en 30 år gammel kosovoalbaner hjemmehørende i Moss fremstilt for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett.

Politiet mener han har levert falsk og oppdiktet dokumentasjon i forbindelse med belåning av fire adresser i Fredrikstad og Sarpsborg.

Ved to av adressene er han siktet sammen med sin 30 år gamle bror, som ble varetektsfengslet for fire uker i går. Politiet mener brødrene er tilknyttet en organisert kriminell gruppe.

Salgsoffer på ferie
Det ene huset ligger i Orebekkveien 2 på Greåker i Sarpsborg. 30-åringen er siktet for å ha villedet en navngitt person i salgsprosessen av huset.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med denne personen, men har fått opplyst av kamerater at han befinner seg på ferie i sitt opprinnelsesland Irak.

Den 34 år gamle storebroren er siktet for å ha trikset til seg et boliglån på 1,9 millioner kroner tilknyttet adressen.

Den andre adressen, som brødreparet er tilknyttet sammen, er hjemhørende i Fredrikstad. Dagbladet oppsøkte i går ettermiddag adressen. I huset bor det en familie. To menn i huset sa til Dagbladet at de ikke vedkjenner seg saken og gjorde det klart overfor avisa at de ikke ønsket å bidra til saken.

Det er på det rene at nesten alle de 20 husene som er omtalt i bedragerisiktelsene er bebodd av personer som ikke er involvert i siktelsene.

- Jeg er enig med min klient
34-åringen, som politiet vil fengsle fra i dag skal, ifølge politiet, ha skaffet seg bolig på falske premisser på over 1,8 millioner kroner tilknyttet adressen tilbake i 2007.

- Min klient sier at han har kjøpt og solgt de fire eiendommene på lovlig vis. Noe jeg er helt enig i, sier advokat Vidar Helgheim, som forsvarer 34-åringen.

BRØDRE SIKTET: I går ble 30-åringen fengslet i fire uker. I dag vil politiet ha hans 34 år gamle storebror satt bak lås og slå de neste to ukene. De knyttes begges for på falskt vis ha trikset til seg boliglån i forbindelse med dette huset.

Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
BRØDRE SIKTET: I går ble 30-åringen fengslet i fire uker. I dag vil politiet ha hans 34 år gamle storebror satt bak lås og slå de neste to ukene. De knyttes begges for på falskt vis ha trikset til seg boliglån i forbindelse med dette huset. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Advokaten sier at dersom han skal fortsette som advokat i saken, kommer han til å sette spørsmålstegn ved kravene bankene har stilt i saken.

- Dersom denne saken fortsetter videre kan jeg komme til å be politiet om å etterforske bankene, sier Helgheim til Dagbladet.

Advokaten sier at han stiller seg bak sin klients versjon av saken.

- Jeg er enig med min klient. Det er fullt lovlig å kjøpe og selge eiendommer i Norge, sier han.

I ettermiddag framstilles en 62 år gammel takstingeniør fra Fredrikstad for varetektsfengsling. Det ble kjapt bestemt at rettsmøtet skulle gå for lukkede dører.

Fengslingsslutningene er ventet å foreligge senere i ettermiddag.

FORSVARER: Vidar Helgheim er enig med sin 34 år gamle klient. Han mener at han har kjøpt og solgt fire leiligheter på lovlig vis. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
FORSVARER: Vidar Helgheim er enig med sin 34 år gamle klient. Han mener at han har kjøpt og solgt fire leiligheter på lovlig vis. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer