Brødre siktet for eiendoms-bedrageri i millionklassen

Politiet mener brødrepar på 30 og 34 år er en del av millionbedragerinettverket.

SALGSPROSESS: Politiet etterforsker en salgsprosess for denne eiendommen i Sarpsborg. Familien som bor i huset er ikke involvert i etterforskningen.
Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
SALGSPROSESS: Politiet etterforsker en salgsprosess for denne eiendommen i Sarpsborg. Familien som bor i huset er ikke involvert i etterforskningen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| FREDRIKSTAD (Dagbladet): I dag ble en 30 år gammel kosovoalbaner hjemmehørende i Moss fremstilt for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett.Politiet mener han har levert falsk og oppdiktet dokumentasjon i forbindelse med belåning av fire adresser i Fredrikstad og Sarpsborg.

Ved to av adressene er han siktet sammen med sin 30 år gamle bror, som ble varetektsfengslet for fire uker i går. Politiet mener brødrene er tilknyttet en organisert kriminell gruppe.

Salgsoffer på ferieDet ene huset ligger i Orebekkveien 2 på Greåker i Sarpsborg. 30-åringen er siktet for å ha villedet en navngitt person i salgsprosessen av huset.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med denne personen, men har fått opplyst av kamerater at han befinner seg på ferie i sitt opprinnelsesland Irak.Den 34 år gamle storebroren er siktet for å ha trikset til seg et boliglån på 1,9 millioner kroner tilknyttet adressen.

Den andre adressen, som brødreparet er tilknyttet sammen, er hjemhørende i Fredrikstad. Dagbladet oppsøkte i går ettermiddag adressen. I huset bor det en familie. To menn i huset sa til Dagbladet at de ikke vedkjenner seg saken og gjorde det klart overfor avisa at de ikke ønsket å bidra til saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer