GLATT: Retten mener brødrene forsøkte å skjule liket, men at de ble forhindret av at bilen deres kjørte ut. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GLATT: Retten mener brødrene forsøkte å skjule liket, men at de ble forhindret av at bilen deres kjørte ut. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Brødre som drepte kamerat med pizzaskjærer og kniv dømt. - Planla å skjule drapet, men bilen skled av veien

Etter drapet brukte de kokain, før de begynte å rydde og vaske åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To brødre (24 og 21) er dømt i Borgarting lagmannsrett til henholdsvis 12 og et halvt år og 12 års fengel for å ha drept en jevnaldrende kamerat med kniv og pizzaskjærer i en leilighet på Holmlia i Oslo  19. februar i fjor.

I tingretten ble de to begge dømt til 13 års fengsel, noe de mente var for strengt, og derfor anket. Lagmannsretten endte altså med å sette ned straffene med henholdsvis et halvt og et år, først og fremst fordi de tilsto drapet.

Bakgrunnen for drapet var at den ene broren mente avdøde skyldte ham 2000 kroner. Den eldste av de to brødrene hadde møtt 22-åringen tilfeldig i nabolaget, og lurte ham til leiligheten, hvor de angrep og til slutt drepte ham.

Ruset Brødrene er ikke tidligere straffedømt, men har vært i kontakt med politiet tidligere og var ruset da drapet skjedde. Av dommen kommer det fram at den ene av dem også dro ut etter at drapet skjedde for å kjøpe kokain, som de brukte før de forsøkte å rydde opp etter seg.

Etter at de hadde vasket leiligheten og skiftet klær, la brødrene den drepte 22-åringen på en madrass og bar ham ut i farens bil, som den ene av dem hadde hentet.

- De kjørte avgårde for å gjemme liket. Bilen skled imidlertid av veien etter knapt 500 meter og kjørte seg fast. De forsøkte å bære madrassen med liket bort fra bilen, men kom ikke langt. De la madrassen over liket og gikk hjem. Bilen ble stående, heter det i dommen.

Skled av veien En times tid etterpå ringte den yngste av dem politiet, og innrømmet drapet og fortalte hvor liket lå. Lagmannsretten mener det er bevist at de tiltalte planla å holde forbrytelsen skjult for politiet.

- Grunnen til at de endret denne planen, var at bilen skled av veien. Det vises til at de vasket leiligheten, drapsvåpenet, seg selv og sine klær, samt at de gjemte liket, skrudde av og demonterte avdødes mobiltelefon og planla å kaste denne et annet sted enn liket, heter det i dommen.

Hovedårsaken til at den yngste broren får et halvt års kortere fengselsstraff, er at retten mener han ikke kan ha planlagt drapet, mens det ikke kan utelukkes for brorens del.

De tre mennene var en del av samme omgangskrets, og skal ha kjent hverandre i flere år.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram