Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brødre tatt av monsterbølgen

Brødrene Martin (11) og Marius (15) forsvant med monsterbølgen. Martin er savnet, mens Marius ble funnet et døgn seinere i Bangkok - 75 mil unna!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren og faren søkte febrilsk i over et døgn for å finne brødrene, men fortsatt er 11 år gamle Martin Aanstad savnet.

Nå ber familien om hjelp til å finne 11-åringen. Storebroren ble etter et døgns leting funnet tilfeldig på et militært sykehus i Bangkok etter at han skal ha blitt plukket opp av et redningshelikopter.

Ble funnet

De to brødrene var sammen med hver sin forelder søndag morgen. Familien bodde i familiekomplekset Blue Village Pakarang i byen Kaho Lak nord for Phuket.

-  Vi har håp om at Martin er i live et eller annet sted i Thailand. Hvis det er noen som har sett ham, så meldt ifra til familien, sier familiens talspersoner, Kenneth og Fredrik Aanstad, som er brødre av faren til de to guttene.

Det er usikkert hva som skjedde med de to guttene da bølgen kom. 15-åringen skal ha stått i en butikk, mens Marius skal ha vært et annet sted i familiekomplekset.

-  Begge guttene ble slengt ut med vannmassene da de frådet inn i hotellet, sier familien.

Familien meldte begge de to guttene savnet. Bilder av dem ble sendt til Utenriksdepartementet. Opprinnelig var Marius også på lista over savnede personer, men i går fikk familien den gledelige meldingen om at 15-åringen var funnet.

Martin er fremdeles savnet mens Marius ble funnet 75 mil unna. Foto: Privat
Martin er fremdeles savnet mens Marius ble funnet 75 mil unna. Foto: Privat Vis mer

Sendt til Bangkok

Familiens talspersoner sier de vil bruke media for å forsøke å finne 11-åringen.

I tillegg til hjelpen fra norske myndigheter - og bildet som nå står på trykk i Dagbladet - har familien også hjelp fra en ferierende politimann i jakten den savnede Martin Aanstad, som blir 12 år i februar.

Politibetjent Odd Asbjørn Johansen ved Oslo politidistrikt er på ferie i Thailand. I natt fikk han kontakt med moren og faren til de to guttene.

-  De er glade for at den ene av guttene er funnet. En representant fra Nordmannsforbundet har besøkt Marius på sykehuset. I løpet av tirsdag skal familie eller bekjente dra til Bangkok, sier Johansen til Dagbladet.

15 år gamle Marius skal ifølge familien ha blitt plukket opp av et militært helikopter like etter at dødsbølgen raserte hotellet.

-  Helikopteret skal ha plukket opp barn i nærheten av hotellet. Marius ble deretter fraktet til et stort militærsykehus i Bangkok, sier familien.

Kjempet i tre timer

Marius skal ifølge Odd Asbjørn Johansen ha blitt tatt av bølgen tre kilometer inn i landet. Han skal i tre timer ha kjempet mot de enorme kreftene.

Familien kjente i går kveld ikke detaljene i hvordan 15-åringen til slutt ble lokalisert.

-  Vi vet ikke hvem som fant ham på sykehuset, men en norsk kontaktperson besøkte Marius. Vi har ikke fått snakket direkte med ham, men har fått bekreftelser gjennom kontaktpersonen. Norske myndigheter er informert om at han er funnet. Vi vet ikke hvilke skader han har pådratt seg, sa familien til Dagbladet seint i går kveld.

Familien har fått ubekreftede meldinger om at 15-åringen fikk hjelp.

-  Vi har fått ubekreftede meldinger om at en kvinne skal ha hjulpet han opp på et biltak. Men vi vet ikke hvem denne kvinnen er, sier familiens talspersoner.

Star Tour kom i går ikke fram til hotellet Pakarang i Khao Lak på grunn av de store ødeleggelsene. Det er samme hotellet der en norsk familie er savnet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media