Brødre tiltalt for drapsforsøk

Etter knivstikkingen på Sentrum Scene i fjor.

HARDT SKADD: Det da 39-årige offeret fraktes bort fra Sentrum Scene etter angrepet i fjor. Foto: ESPEN HOVDE
HARDT SKADD: Det da 39-årige offeret fraktes bort fra Sentrum Scene etter angrepet i fjor. Foto: ESPEN HOVDEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

To brødre på 31 og 34 år er tiltalt for overlagt drapsforsøk på en 40 år gammel mann. Mannen ble knivstukket under en konsert på Sentrum Scene i Oslo i desember i fjor.

Ifølge tiltalen ble 40-åringen stukket, hogd eller skåret en rekke ganger med én eller flere kniver i hodet, overkroppen, beina og armene, skriver Aftenposten.no.

Mannen fikk store skader som følge av overfallet. Påtalemyndigheten mener at skadene var av en slik karakter at hvis de ikke hadde blitt behandlet, ville det medført døden for 40-åringen.

Noe av bakgrunnen for episoden 28. desember i fjor skal være at 40-åringen skal ha hatt et forhold til 31-åringens kone, men politiet mener at motivet for handlingen kan være mer sammensatt.

- Vi har fortsatt ikke det fulle bildet når det kommer til motivsiden, og det er det mulig vi aldri vil få heller, sier politiadvokat Arne Donald Andersen i Oslo politidistrikt.

Både de to tiltalte og offeret kommer opprinnelig fra Vietnam. Det er satt av fem dager til rettssaken, som kommer opp for Oslo tingrett 6. juni.

(NTB)