ANKER DOMMEN: Sikkerheten var streng under rettssaken mot de to brødrene som er dømt for å ha satt fyr på hjemmet til Lars Vilks. Mandag ble det klart at de to anker dommen. Foto: Bjørn Lindgren / SCANPIX
ANKER DOMMEN: Sikkerheten var streng under rettssaken mot de to brødrene som er dømt for å ha satt fyr på hjemmet til Lars Vilks. Mandag ble det klart at de to anker dommen. Foto: Bjørn Lindgren / SCANPIXVis mer

Brødre vil anke Vilks-dommen

Ble dømt til to og tre års fengsel for brannangrep mot kunstneren Lars Vilks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Vi mener at tingretten fattet en feilaktig beslutning. Min klient synes ikke at hans forklaring av hendelsesforløpet er så usannsynlig som retten vil ha det til, sier den yngste brorens forsvarsadvokat Lennart Nilsson.

De to brødrene på 19 og 21 år har hele tiden nektet for at de har noe med saken å gjøre. Påtalemyndigheten har imidlertid lagt fram en rekke beviser.

Jakker, førerkort og nøkler ble funnet utenfor Vilks hjem etter brannen i mai. Tidlig på morgenen etter brannen kom en av brødrene til sykehus med store brannskader.

I forrige uke ble de to brødrene dømt.

Også aktor Göran Olsson vurderer å anke dommen.

- Det vil jeg ta stilling til senere, før fristen løper ut, sier Olsson.

Kunstneren Lars Vilks sa han var fornøyd med dommen mot de to brødrene.

- Jeg synes det var en grei dom. Det er vanskelig å si om de burde hatt strengere straff, men jeg tror ikke de uansett påvirkes av straffen. Dette er fundamentalister som følger sine egne regler, sa Vilks til Dagbladet etter dommen ble avsagt.

Vilks skapte raseri i deler av den muslimske verden da flere svenske aviser i 2007 publiserte hans tegning som framstilte profeten Mohammed som en såkalt rondellhund.

(NTB)