Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brødrekrangel om arv kan ha utløst feriedrapene

Den andre teorien: satelittekspert Saad al-Hilli kan ha «visst for mye» da han rømte fra Irak.

 SJEKKER CAMPINGPLASSEN:  Fransk politi snakker med ferienaboer på campingplassen Le Solitaire du lac i den franske alpelandsbyen Saint-Jorioz etter at fire mennesker ble skutt og drept i nærheten onsdag ettermiddag. Den britisk-svensk irakiske familien bodde i campingvogna som politiet har skjermet med telt. Mannen, kona og hennes mor ble funnet skutt i familiens bil i nærheten. FOTO: PHILIPPE DESMAZES, AFP/ NTB SCANPIX.
SJEKKER CAMPINGPLASSEN: Fransk politi snakker med ferienaboer på campingplassen Le Solitaire du lac i den franske alpelandsbyen Saint-Jorioz etter at fire mennesker ble skutt og drept i nærheten onsdag ettermiddag. Den britisk-svensk irakiske familien bodde i campingvogna som politiet har skjermet med telt. Mannen, kona og hennes mor ble funnet skutt i familiens bil i nærheten. FOTO: PHILIPPE DESMAZES, AFP/ NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi jobber ut fra teorien om rene bestillingsdrap ut fra måten de fire turistene ble drept på ved den franske alpelandsbyen Saint-Jorioz onsdag ettermiddag.

Den britisk-irakiske forretningsmannen og satelittingeniøren Saad al-Hilli (50), hans 47 år gamle tannlegekone og hennes 77 år gamle mor med svensk pass ble alle drept med skudd mot hodet mens de satt i bilen sammen med ekteparets døtre på fire og sju år.

Fransk politi opplyser at det ble avfyrt rundt 15 skudd med automatvåpen inn gjennom bilens vinduer.

Den sju år gamle jenta ligger hardt skadd på sykehuset i Grenoble, mens fireåringen som lå gjemt i bilen i åtte timer før hun ble oppdaget av politiet, nå har begynt å prate.

Gråter hele tiden - Jenta lengter etter foreldrene og gråter hele tiden. Det er vanskelig for henne å forstå at foreldrene er døde, sier statsadvokat Eric Maillaud ifølge Aftonbladet.

Det fjerde dødsofferet, en 45 år gammel fransk trebarnsfar på sykkeltur, hadde ingen tilknytning til familien.

Han var trolig på feil sted til feil tid, og kan ha blitt drept fordi han ble vitne til skuddene mot familien.

Franske og britiske medier har snakket med venner og naboer av familien i landlige Claygate i Surrey i England.

Rømte fra Saddam Hussein Saad al-Hilli jobbet med satelitteknologi også i Irak, og skal ha fortalt at han reiste fra hjemlandet til Storbritannia i 2002 fordi familien var på kant med regimet til Saddam Hussein.

Det var året før USA-ledede styrker invaderte Irak.

Flere britiske eksperter på etterretning lanserer teorier om at Saad al-Hilli kan ha «visst for mye».

The Mirror
har pratet med naboer som er blitt fortalt av al-Hilli selv at han lå i en konflikt etter å ha arvet drøyt 10 millioner norske kroner.

Arvekrangel Fransk politi etterforsker nå opplysninger om at det har vært en pengekrangel mellom to brødre i familien forut for drapene, etter tips fra politiet i Storbritannia.

Den franske statsadvokaten Eric Maillaud sa fredag til nyhetsbyrået AFP at opplysningene fra britene «ser ut til å være troverdige», ifølge NTB.

Den pensjonerte journalisten Jack Saltman (67) forteller til avisa at al-Hilli to eller tre ganger de siste to månedene fortale historier som ga «grunn til bekymring».

Han skal også ha fortalt naboen at han var svært bekymret for familien i Irak.

 HJEMME I ENGLAND: : Familien al-Hilli bor i dette huset i Claygate i Surrey sør for London. Naboer forteller om en helt vanlig, barnekjær familie. Men Saad al-Hilli pratet også til nære venner om frykt for familien i Irak og om trøbbel med en stor arv. FOTO: Neil Hall/REUTERS/NTB SCANPIX.
HJEMME I ENGLAND: : Familien al-Hilli bor i dette huset i Claygate i Surrey sør for London. Naboer forteller om en helt vanlig, barnekjær familie. Men Saad al-Hilli pratet også til nære venner om frykt for familien i Irak og om trøbbel med en stor arv. FOTO: Neil Hall/REUTERS/NTB SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media